Leden KnolBoules gaan ook voor clubtenue

De petanque-tak van vv Knollendam was dit weekend gastheer van de strijd om de Wormerland-cup. En dat werd een succes. Het toernooi verliep vlekkeloos. Alles boulers van Nova Boules (Wormer), Butje 13 (Neck) en winnaar Odiz Frogs uit Wijdewormer keerden rond twee uur tevreden huiswaarts. Lees verder>>>

 

Knolboules wordt tweede

Knolboules was vandaag gastheer bij de Wormerlandse bouleskampioenschappen. Aan het jaarlijks toernooi doen de vier jeu de boulesverenigingen van Wormerland mee. Ieder jaar is een andere vereniging gastheer en ditmaal organiseerde Knollendam het. De vijf doubletten van Knol deden het na een aarzelend beging niet slecht en in de laatste ronde werden alle vijf wedstrijden gewonnen. Een mooie tweede plaats was het gevolg. Beste Knollendammers waren Frank Kristians en Robert-Jan Krijgsman die al hun partijen wonnen. Het was een geslaagd festijn.

Drukte bij Knollendam op de banen

                                                                                                                                           

Jeu-de-boulen? Eerst even de doelen!

Een bijzonder moment tijdens de wekelijkse clubavond van KnolBoules. Voordat de stalen ballen gingen rollen, moest er even een doel worden verplaatst. Onverlaten hadden weer toegeslagen. Weer werd een groot doel brutaal uit de stalling gehaald en teruggezet op het hoofdveld. Om er een half uurtje op te kunnen knallen.  Het doel heiligt de middelen, kennelijk.

Maar we hadden toch nieuwe sloten en kettingen,  gesponsord door Gamma Wormerveer? Klopt! Alleen, er was even één keer vergeten daar gebruik van te maken. Kan gebeuren. Daarom zagen we boulers nu bereidwillig sjouwen aan een doel. Om het vlotjes terug te zetten in de zomerstalling. Waar ze nu weer veilig staan. Op slot. Dat wel.  - Mopper

 Even de doelen terugzetten

                                                                                                                                                                                
 

Frank Kristians/Maria Perreira winnen Aagje den H. toernooi

Frank Kristians en Maria Perreira wonnen vanavond op de jeu de boulebanen van Knollendam het jaarlijkse Aagje den H. toernooi. Tweede werden Toni Mau en Jan Dekker. Op de derde plaats eindigden Rob van Kreuningen en Rober Jan Krijgsman. De poedelprijs was voor het duo Leegwater/Hazes. Halverwege de derde ronde ging het wat regenen. het was de enige kleine dissonant van een spannende en geslaagde bouleavond.

De naamgeefster van het toernooi viel dit jaar niet in de prijzen

 

 

Hans Knijnsberg wint jubileumtoernooi

Zo'n twintig deelnemers schreven zich in voor het jubiluemtoernooi dat op zaterdag 27 mei tgv het 85 jarig bestaan van de voetbalverenging werd georganiseerd. De hoofdprijs ging verrassend naar Hans Knijnsberg. Internationaal gelauwerde bouler want hij had tien jaar geleden een keer op een camping gebould. Gastspeler Juul Tigchelaar werd tweede en een ander werd derde

 

Koffiepauze voor jeu de boule-dames

Een zomers plaatje. Jacinta, Annie, Diet en Gery nemen het er even van. Het was warm, deze maandag, de vaste bouledag van de dames. Omdat het gezellig is. En om tijdens de vrijdagse clubavonden van Knolboules (nog) beter voor de dag te komen. Nu extra leuk zelfs, omdat sinds kort gekozen kan worden uit verschillende banen.Grove sintels, schelpen, gewoon grint. Kortom variatie genoeg. Tien banen hebben we inmiddels. Boulen leeft in Oostknollendam. En bij al die inspanning  hoort uiteraard ook even pauze bij. Voor de koffie en een koekje. Gezelligheid kent geen tijd. En dat is op de foto goed te zien. De zomer is begonnen. Hoera!  - Mopper -

Goed toeven op de Knolbanen

                                                                                                                                     

KnolBoules vier gevarieerde banen rijker

Ze zijn klaar. De vier nieuwe boule-banen. Zaterdag (13 mei) werd de laatste - die met grof grind - aangelegd. Een baan alleen voor de echte liefhebbers, is de verwachting. De andere drie zijn vooralsnog ook iets afwijkend van bestaande banen. Losser grind, dat allemaal nog een beetje moet inklinken. Naast de al bestaande zes, beschikt KnolBoules nu over maar liefst tien banen.  Dat was nodig. Want er  komen een paar grote jeu de boule-toernooien aan. De eerste tijdens het jubileum-weekend, vrijdag 27 mei, van 19 tot 21.30 uur. Geeft u tijdig op. Vol is vol. Het andere grote toernooi is eind september. Dan is KnolBoules gastheer van alle boule-clubs van Wormerland. Die strijden elk jaar om het kampioenschap van de gemeente. Dit jaar dus in Oostknollendam. - Mopper -

Aan vrijwilligers geen gebrek, deze zaterdag. Ab zorgde voor het halen en storten van de sintels. Penningmeester  Aad zet de grote lijnen uit en Cor houdt een oogje in het zeil. Op de andere foto zien we onder meer Annie, voorzitter Klaas en Gerrit (net als de onzichbare Jaap) bezig met de afwerking. 

                                                                                                                                                               

 

KnolBoules van zes naar tien banen

Het gaat goed met de jeu de boule-tak van Knollendam. Heel goed zelfs. De clubavonden op vrijdag worden uitstekend bezocht. Elke week weer. Op dit moment hebben we zes banen beschikbaar. Genoeg voor het aantal leden van KnolBoules. Toch gaan we uitbreiden. Naar tien banen. Dat heeft te maken met grote toernooien die eraan komen. Om te beginnen tijdens het jubileumweekend eind mei, als we uitgebreid gaan vieren dat we 85 jaar bestaan. Onderdeel van het programma is een groot boule-toernooi voor iedereen. Daarnaast zijn we in september gastheer van het jaarlijkse toernooi voor boule-clubs uit Wormerland. Dan wordt gestreden om het fel begeerde kampioenschap van onze gemeente. Vandaar dat onze baan binnenkort op de schop gaat. Aad is, zoals de foto laat zien, al begonnen grindtegels schoon te spuiten. Die hadden we nog en zijn straks nodig voor de uitbreiding. - Mopper -

                                                                                                                                                                                                

Stormschade beperkt bij Knollendam

21-11-2016. De storm die gisteren over ons land raasde heeft op ons complex weinig schade aangericht. Alleen bij de jeu de boulebaan raakte het naambord van het complex los. Aad Stam is vanaf maandagochtend in touw om het bordje weer aan het paaltje  te bevestigen. Verwacht wordt dat het bordje aan het eind van de week weer aan het paaltje zit.

  Stormschade beperkt gebleven

 

 

Frank Kristians boulekampioen

Frank Kristians is voor de tweede keer  jeu de boulekampioen van Knollendam geworden. Aad Stam werd tweede. Hij had ook drie potjes gewonnen maar een iets minder gemiddelde. Derde werd Jaap Kleijn. Jaap verloor zijn eerste wedstrijd maar kwam sterk terug. Koos Hazes werd vierde en Gera van Ooijen legde beslag op de vijfde plaats.

Frank Kristians krijgt de beker uitgereikt van Klaas Klompmaker

 

Geslaagde BBQ bij Knolboules

Liefst 32 deelnemers waren vrijdag aanwezig op de jaarlijkse BBQ-avond bij Knolboules. Behalve een geslaagde barbecue werd er natuurlijk ook gebouled. Geen toernooi maar gewoon gezellig boulen. Na afloop was er nog een toetje: Aad Stam trakteerde op hamburgers.

Gehachel bij knolboules

 

Goed toeven bij vv Knollendam

Wij weten het allemaal wel natuurlijk. Het is goed toeven op ons mooie sportpark; misschien wel het het mooiste complex van de Zaanstreek. En wijde omgeving. Omdat we inmiddels een actieve omnivereniging (voetbal, tennis, jeu-de-boule, darten, beachvollybal) zijn geworden, is er vrijwel elke dag activiteit.
Zoals op maandag. Als enige leden van KnolBoules oefenen. Met koffie , uiteraard. Uw razende website reporter ''betrapte'' vlnr Jacinta, Diet, Anny, Gerrit (op bezoek) en Gery tijdens een pauze. - Mopper -

 

   Goed toeven tussen t Melkhuisje en Klein Wimbledon aan de Prins Corsloot                                                                                                                                       

 

Beter Bart Toernooi kent veel winnaars

Het kostte wat tijd om uit te leggen hoe het Beter Bart toernooiprecies in elkaar stak maar toen het min of meer een klein beetje duidelijk was brandde de strijd los. Er waren 25 deelnemers waaronder de hele top van Knolbouls. De uiteindelijke winnaars werden diegen die aan het eind van drie partijen een fles wijn in hun handen hadden en dat waren er twaalf.

Hele top aanwezig op Beter Barttoernooi

 

Pim en Rob winnen Aagje den Hartogtoernooi

Pim Knijnsberg en Rob van Kreuningen wonnen vrijdagavond het Aagje den Hartogtoernooi. Zij wonnen als enige hun drie partijen. Aad Stam en Jaap Kleijn werden na een knappe eindsprint tweede. De derde plek was voor  het duo Jaap Leegwater en Annie Stam die ook twee partijen wonnen maar een een minder doelsaldo hadden. De poedelprijs was voor Pepito en Maria Pereira. Er waren in totaal twintig deelnemers.

Opperste concentratie bij het winnende doublet                                                                                 

 

Frank en Maria winnen toernooi

Frank Kristians en Maria wonnen op 15 mei het Aagje den H. toernooi. Tweede werden Jaap Leegwater en Piet Troost. De derde plek was voor Jacintha van Zwet en Annie Stam. Ronald Peeters en Bart van der Laan wonnen de poedelprijs. Aad Stam liet het lelijk afweten, Uiteraard kostte het hem de grootste moeite om iemand te vinden die met hem samen een doublet wilde . De altijd geduldige Erik Hartman toonde zich bereid de kwelling met hem een avond te moeten doorbrengen te willen doorstaan. Uiteindelijk einigde het duo voornamelijk dankzij de ondermaatste prestaties van Aad in de grauwe middenmoot zonder dat er ook maar een moment was waarop het team indruk op de tegenstander maakte.

 

                                                                                                                       

Sinds 2010 KnolBoules                                                                                                                                                                                                                                                   

Sinds 2010 heeft Knollendam een jeu de boulesafdeling. Iedere vrijdagavond van 19.00u tot 21.00 zijn zo'n twintig leden actief op de banen. Er hebben al vijf clubkampioenschappen plaatsgevonden

en de winnaars waren in 2010: Jaap Kleijn

                                in 2011: Carla Floris

                                in 2012: Jaap Leegwater

                                in 2013: Frank Kristians

                                in 2014: Annie Stam

                                in 2015: Klaas Klompmaker

                                in 2016  Frank Kristians