AED-dichtheid hoog in Oostknollendam

26-09-2017 11:14

AED-dichtheid hoog in Oostknollendam

Onze defribrillator hangt nog steeds in de meterkast; in de hal van clubhuis 't Trefpunt. Klaar voor gebruik. Tenminste, tijdens wedstrijden en clubavonden. Prima. Maar het was de bedoeling dat het apparaat aan de buitenmuur van de kleedkamers (bij het kinderspeelplaatsje) zou komen te hangen. In een kastje. Voor iedereen beschikbaar, ook buiten de wedstrijden dus. Maar dat schiet niet op. Eerst moet de elektriciteit daar nog op orde gebracht worden.

Naast de AED aan de muur van het Dorpshuis komt er overigens nóg een  openbare defibrillator in het dorp. Die komt - het is een initiatief van de Contactcommissie - aan de zuidelijke muur van het Koetshuis, tegenover de begraafplaats. Daarmee wordt Oostknollendam wellicht het dorp met de hoogste defibrillator-dichtheid in Nederland. Drie stuks op  vijfhonderd inwoners. Plus toeristen en andere passanten, uiteraard.

- Mopper

Foto rechtsboven: AED aan de buitenmuur van het Dorpshuis. Hierboven : Het Koetshuis, waaraan binnenkort waarschijnlijk óók een openbare AED komt te hangen