JOP-met-wifi naast VVK van de baan

03-10-2017 20:57

E X C L U S I E F

JOP-met-wifi naast VVK van de baan

Vijf ontmoetingsplekken voor jongeren was Wormerland van plan in de gemeente te realiseren. Één daarvan zou naast het complex van vv Knollendam moeten komen. Op de parkeerplaats. Daar was zoals bekend niet iedereen blij mee. Integendeel. Vooral direct betrokken buren van ons sportpark zagen de Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP) met wifi totaal niet zitten. Het hele plan lijkt nu van de baan. Zeker op deze plek.  Dat blijkt uit een brief die betrokkenen onlangs kregen.

Daarin stelt Wormerland onder meer dat het aanbrengen van wifi in een Natura2000-gebied  niet onmogelijk is;  maar noodzakelijke procedures ook (hoge) kosten met zich mee zouden brengen. "Daarom gaan we op zoek naar een andere locatie", aldus de gemeente. Het inrichten van een ontmoetingsplek voor jongeren wordt wel als een goed initiatief gezien, staat verder in de brief. "Om de  behoeft onder jongeren te onderzoeken gaan wij met met hen in gesprek".

 

- Mopper -

                                                                                                                                                                                             

BIJ DE FOTO:

Op de parkeerplaats, pal naast vv Knollendam, zou aanvankelijk een JOP-met-wifi moeten komen. Die plek is nu van de baan.