Erwin van der Kwaak wint Herfsttoernooi

Het herfsttoernooi is dit jaar gewonnen door Erwin van der Kwaak. Het herfsttoernooi is het laatste grote internationale toernooi op Klein Wimbledon. Het jaarlijkse toernooi trekt deelnemers van heinde en verre. Sommigen komen helemaal uit de dorpsstraat om aan dit prestigieuze toernooi mee te kunnen doen. Tweede werd Robert - Jan Krijgsman en derde werd Erik Hartman. De organistatie sprak van een geslaagd toernooi.

De top 3 poseert voor de banen van Klein Wimbledon

 

Robert Jan Krijgsman wint 'Klein Wimbledon'

 

Het 'Klein Wimbledon' toernooi is dit jaar gewonnen door Robert-Jan Krijgsman. Tweede werd Tineke van der kleij. De derde plaats was voor Annie Stam. Tenniscoƶrdinator en Toernooidirecteur Jaap Leegwater toonde zich na afloop zeer tevreden over het verloop van het toernooi. ,, De neerslag bleef tot enkele onbeduidende druppels beperkt zodat het wedstrijdschema geen vertraging opliep,,. Het eerstvolgende grote buitentoernooi is het Kermistoernooi dat plaatsvindt in Augustus.

 

 

 

Joop Meijer wint Lentetoernooi

Joop Meijer won vandaag het grote internationale Lentetoernooi op het heilige kunstgras van  'Klein Wimbledon' . Echt lenteweer was het niet op het centre court maar in en rond het 'Melkhuisje' werden de spelers met verantwoorde sportdrankjes ( bier )  en hapjes op de juiste temperatuur gehouden. De organisatie sprak van een geslaagd toernooi.  Op de tweede plaats eindigde Jan Stam en derde werd Henk 'Boom-Boom' Vermeulen. het Lentetoernooi is het eerste van vier grote internationale toernooien die dit jaar op 'Klein  Wimbledon' gespeeld worden.

 

 

 

 

Tennis start grote ledenwerfactie

Het aantal tennisleden stijgt niet meer. Sterker nog: het ledenbestand daalt. Heel langzaam weliswaar, maar toch. Daarom start de tenniscommissie dit voorjaar een grote ledenwerfactie. Om meer mensen richting Klein Wimbledon te krijgen. Zo wordt binnenkort bij Oostknollendamse sportievelingen (van alle leeftijden) een foldertje ingegooid. Ook worden die bij onder meer supermarkten in de wijde omgeving opgehangen.

Daarvoor zijn door de pr-afdeling van Knollendam een kleine honderd a-viertjes gemaakt en gedrukt. Er wordt veel verwacht van de actie. We hebben dan ook nogal wat te bieden. Een prachtige baan, rustig gelegen. Zeven dagen per week kunnen tennissen, ook 's avonds. En dat tegen wel zeer gunstige voorwaarden. U leest er alles over in de folder.  De commissieleden Jaap en Aad wachten in spanning af.     - Mopper -                Zie Folder

                                                                                                                    

 

Car in hoger sferen na partijtje tennis

 

Kan gebeuren. Probeer je tijdens het wekelijkse potje tennis een onvervalste  "winner'' te slaan, belandt de bal ergens buiten de baan.  Overkomt iedereen. Ook de maandagse ''bliktennissers" Car, Werner, Chris en Bart. Uiteraard.

 

Die verdwaalde ballen moeten na afloop natuurlijk wel terug in de tas. Want over een week moet er weer gespeeld kunnen worden.

 

Zoeken dus. Nabij de sloot, op de boule-baan, in het weiland, onder de coniferen. En soms ligt er een bal bovenop de almaar hoger wordende heg. Dan moet er een trap aan te pas komen. Zoals op de foto. Car zoekt het hogerop; Werner houdt daarbij een oogje in het zeil. Zomaar een momentje op een maandagmiddag in maart. Anno 2017. Op tennispark Klein Wimbledon.

- Mopper -

                                                                                                               

 

Twintig jaar tennissen op Klein Wimbledon

-08-02-2017- Het is nog net geen jubileum. Maar veel scheelt het niet. Nog even en dan tennissen KrommenieĆ«rs Chris van Vliet en  Werner van Eck alsmede Car Husslage en Bart van der Laan (Wormerland) twintig jaar op Klein Wimbledon. Een vaste formatie dat het ongekend lang volhoudt samen. De eerste drie begonnen ooit samen op de zogenaamde "Blikbaan" in Krommenie.

Dat werd ergens eind vorige eeuw dus ons tennispark. En dat bevalt de heren prima, blijkt wel. De dubbel-spelers (de vierde plek wisselde aanvankelijk nog wel eens van naam) zijn anno 2017 dan ook trouwe maandagmiddag-tennissers op ons sportpark. Inmiddels is de gezamenlijke leeftijd 315 jaar. Maar dat weerhoudt de sportieve veteranen er niet van zomer- en winter door enthousiast hun partijtje te spelen. Hulde! - Mopper

 

 Vier trouwe tennissers op Klein Wimbledon. Vlnr Chris van Vliet, Werner van Eck, Car Husslage en Bart van der Laan

 

 

 

"Zo, dit is toch heel wat netter...."

Er waren klachten binnengekomen. Het tennisnet hing niet goed. Niet strak. Vooral aan de noordkant. Eeen soort afloper. Een netwerk van professionals was niet beschikbaar. Maar wij hebben de Mop. Die ging er dan ook mee aan de slag. Twee ereleden bogen zich er letterlijk en figuurlijk over.

Jaap (links), als techneut en Car als chef-net. En met succes. Na een half uurtje hing het net weer zo strak als een liniaal. Het was iets met ringen, ogen en touwtjes. Voldaan liet de meest taalvaardige van twee meteen na de klus laconiek weten: "Zo, dit is toch heel wat netter...".                                                                                                                                                                                            

Jaap en Car houden het 'netjes'

 

Klein toernooi geslaagd

Op Klein Wimbledon vond een klein tennistoernooitje plaats. Volgens de tenniscoƶrditoren Jaap Leegwater en Aad Stam was het een gezellig toernooi en een geslaagd toernooi.

Tussen de tenniswedstrijden door werd er niet getennist, tijdens de tenniswedstrijden wel

 

Tennistoernooi op Klein Wimbledon geslaagd

Zaterdag werd  er op het centre court van Klein Wimbledon een groot internationaal tennistoernooi gehouden. Onder bijna perfecte weersomstandigheden wist uiteindelijk Robert-Jan Krijgsman op de juiste momenten de vereiste punten te drukken. Op de tweede plaats eindigde Jan Stam en de bronzen medaille bleek voor een nieuwe bewoner van het dorp: Frank Kristians.
 Het podium: Jan Stam, Robert Jan Krijgsman en Frank Kristians

 

Nieuwe tennismat in gebruik genomen

VV Knollendam heeft zaterdagmiddag onder flinke belangstelling de nieuwe tennismat op Klein Wimbledon officieel in gebruik genomen. De firma Ceelen verving deze zomer de 19 jaar oude mat voor fonkelnieuw, tweekleurig kunstgras. Jacob Leegwater van de tenniscommissie was trots op het bereikte resultaat en bedankte de actieve leden, die door zelfwerkzaamheid (het oude kunstgras werd in eigen beheer verwijderd) een aardig bedrag voor de club verdienden.Vervolgens mochten de aanwezige dames van de ongeveer 40 belangstellenden een groot wit doek wegtrekken. Daardoor kon de toegangsdeur van tennispark Klein Wimbledon geopend worden.  En was de ingebruikname een feit. Hiermee is de tennisafdeling van de club klaar voor de toekomst. Verwacht wordt dat het nieuwe kunstgras zeker 15 tot 20 jaar meegaat.  De genodigden waren onder de indruk van de nieuwe tennismat en stonden te popelen om een balletje te slaan