Hij komt er weer aan, het jaarlijkse boottochtje voor de leden van maandagochtendploeg. Het wordt woensdagmiddag 5 juni. Niet voor een hapje en een drankje in 't Kombof op De Woude deze keer. De trip gaat deze keer zuidwaarts via de Zaan, waar ergens onderweg nog naar een geschikt horeca-etablissement wordt gezocht. Na vorig jaar het beroemde Limmergat per 'Langedijker' te hebben bezocht (foto), gaan we nu in Zaandam alle geheimen van de plaatselijke Hogendijk-sloot ontdekken. Volgens erelid Car (hij is daar geboren) óók een heel bijzondere plek.

Doorzoek de website

 - Mopper -

Contact

Voetbalvereniging Knollendam

Dorpsstraat 2a
1534 NJ
Oost-Knollendam

075 642 6363

'Mooiste foto' Ronald voor kantine

Dit is 'm. De foto die Ronald Peeters ooit maakte op ons sportcomplex. Prachtig! Het was één van de dertig geselecteerde pareltjes op de in-memoriam-expositie in Barcelona. Zus Karin was in de drukbezochte galerie bij de opening, samen met haar man André. Het paar heeft de foto gekocht. Om hem binnenkort vv Knollendam aan te bieden, voor de kantine. Namens de familie, als dank voor het mooie afscheid bij ons. Overigens zijn er voorzichtige plannen een dergelijke expositie van Ronalds mooiste foto's ook in de Zaanstreek te houden. Aan die in Spanje besteedde weekblad De Zaankanter (hij was daar indertijd columnist) op 8 mei uitgebreid aandacht.

- BvdL -

  Wat ruist daar door het

           struikgewas?

Foto's Ronald in Barcelona populair

De expositie van Ronalds werk in Barcelona is zaterdag 4 mei van start gegaan. Zijn goede vriendin

Martha heeft dertig fraaie foto's van hem geselecteerd.

Die hangen tot 16 mei in haar galerie, in het naburige

dorpje Sant Cugat del Vallès. Het was tijdens de

opening (opgevrolijkt met een drankje en een hapje) meteen lekker druk. Onder de bezoekers ook Karin, de zus van Ronald. Samen met haar man André vond ze één foto er wel extra uitspringen. Het gaat om een bijzonder sfeervolle opname van ons sportpark, maar daarboven een regenboog. Ze hebben die gekocht en

willen die binnenkort vv Knollendam aanbieden. Wordt

vervolgd.

- Wout van Breenen -

Fotogalerij: Maandagochtendploeg

/album/fotogalerij-maandagochtendploeg/gatentennis2013-004-jpg1/
/album/fotogalerij-maandagochtendploeg/novknol-050-jpg1/
/album/fotogalerij-maandagochtendploeg/sdc12342-jpg1/

Video

Het oost hek

Nieuw hek nodig aan oostkant

Een nieuwe uitdaging voor maandagdagochtendploeg. Het hek aan de oostgrens van ons complex staat op instorten, althans een deel daarvan. Binnenkort gaan de koeien weer de wei in. En die moeten we niet op ons heilige kunstgras hebben.Haast is geboden derhalve. Dus wordt de komende weken het houten hek vervangen door een ijzeren exemplaar. Op de foto denkt Mop-coördinator Jaap alvast na over hoe dat allemaal moet.

- Mopper -

Voor het eerste fluitketel-curling?

Het vriest al enige nachten, dusijs op de sloten. Ook in Oostknollendam. Voor ijsmeester Aad Stam reden deze dagen de vinger aan de pols te houden. Sneeuwschuiver 'Blauwe Gerrit" staat inmiddels startklaar in de Trekkershut. Ons erelid houdt daarbij ook de ijsdikte nauwgezet in de gaten. Die was begin deze week vier cm. Natuurlijk nog niet genoeg voor schaatstochten door het Wormer- en Jisperveld.

Maar misschien wel binnenkort voor wedstrijden op de vaste baan, naast sportcomplex 'Aan de dijk'. Die worden altijd georganiseerd door dorpsvereniging Nova Vita, in samenwerking met vv Knollendam. Hardrijden, priksleeën en (voor het eerst) fluitketel-curling. Allemaal plannen voor de komende dagen/weken. Tenminste, als Koning Winter een beetje mee wil werken. Nog even afwachten dus voor 'rayonhoofd' Stam, hier op de foto met zijn meetlint.

- Mopper -

\

Knol-complex om 9 uur in de ochtend

Het is maandagmorgen, iets na negen uur. 21-1-2019. Een verstild beeld van het deze ochtend (nog) bevroren Knollendam-veld. De gele hoekvlag heeft de zondag ervoor zijn werk weer gedaan. Die gaat straks richting de scheidsrechters-kleedkamers. Net als die andere drie. Tot de volgende wedstrijd. Doorgaan een klusje voor Klaas Bankersen, onze 93-jarige opper-mopper. Op de achtergrond glimmen de huizen aan de dijk in de vroege zon. Het is goed toeven, op sportcomplex 'Aan de dijk'. Ook op maandagmorgen.

- Mopper -

Kerst

Kar herdenkt Ronald in vol Dorpshuis

Het jaar loopt ten einde. Kerst, lichtjes, familie-diners, Oud & Nieuw, overzichten, reflexie, vuurwerk. Het is de tijd van tradities, zoals altijd in december. Een vast succesnummer in Oostknollendam is de kerstavond in het Dorpshuis. Vrijwel elk jaar een warme, sfeervolle bijeenkomst. Dat was in 2018 niet anders.
Buiten stond de kerstman de bezoekers al op te wachten. Binnen moesten er stoelen worden bijgeschoven, zo druk was het. Terecht. Het werd genieten voor de volle zaal. Van de muziek, de zang, de vertellingen, gedichten. Van alles wat. Als het maar met Kerst te maken had. En dat had het. Hannie en Marcia praatten de 'voorstelling' soepel en ongedwongen aan elkaar. Gemoedelijkheid troef deze avond. Iedereen kreeg tussen 19 en 21 uur zijn of haar moment van glorie, kinderen, ouderen, opa's, oma's.
Tussen alle artiesten ook ons erelid Kar. Hij was al weken tevoren in het Knollendam-archief gedoken (zie foto).

Op zoek naar één van de hilarische kerstverhalen die Ronald ooit schreef voor de Knol Knal. En die vond hij.  Om op deze manier (en omdat het voldeed aan de sfeer van de avond) onze zo plotseling overleden clubvriend nog een keer  te herdenken. En dat is gelukt. Onze oud-secretaris zat er ook op het toneel ontspannen bij. En, ook niet onbelangrijk, op zijn praatstoel; nou, driezitsbank in dit geval (zie foto).  Goed gedaan, Kar!
- Mopper -
Moppers vieren Kerst met pizza

Nog een leuke traditie bij de Maandag Ochtend Ploeg: de gezamenlijke kerstmiddag. Voorzitter George Zwart komt dan altijd even langs om 'de mannen' namens de club te bedanken voor de gedane werkzaamheden. Dat was deze keer niet anders. Hij herdacht daarbij ook Ronald Peeters (hij was er bij een Mop-feestje altijd bij) en Jaap Kleijn, die ons het afgelopen jaar helaas zijn ontvallen.
Op het programma uiteraard de vaste ingrediënten: sjoelen, darten en de quiz-van-Jaap. Hoogtepunt altijd de gezamenlijke maaltijd. Italiaans ditmaal; keurig op tijd (en nog warm!) bezorgd door een Wormerveers restaurant. Vooral pizza, vooraf gegaan door een tomaten-soepje was deze keer populair. Bij het weggaan kregen alle werkers nog een goed gevulde tas mee. Óók een traditie! Op de foto's doen de Moppers zich in de sfeervol versierde kantine tegoed aan 'de Italiaan' en Klaas Bankersen, in opperste concentratie bij het kerst-sjoelen.
- Mopper -

Geen koeken maar sokken

Mop: geen koeken, wel sokken op tafel

Een eigenaardig beeld bij de Maandag Ochtend Ploeg (Mop). Regelmatig staan er tijdens de koffie - als er iemand jarig is - gevulde koeken op tafel. Deze week dus niet. Maar wel twee voeten. Toen de mede-moppers van de schrik bekomen waren, en ze nog eens goed keken werd het ze duidelijk: de sokken!  De één van een  Feyenoord- aanhanger, de andere van een Ajax-fan ("Ze waren in de aanbieding''). De reden van de verbroedering was natuurlijk duidelijk. De Rotterdammers speelden de dag ervoor koploper PSV van  de mat; waardoor de Amsterdammers het kampioenschap weer in eigen handen kregen. En dat viel uiteraard goed bij Ajacieden, ook in Oostknollendam.

- Mopper -

Consumpties alleen achter de gele streep

Geen misverstanden meer bij vv Knollendam. Voor toeschouwers die tijdens onze thuiswedstrijden buiten een consumptie willen nuttigen. Een populaire bezigheid, sinds de overkapping;  logisch, lekker droog en windvrij. Vanaf nu mag dat alleen nog achter de gele streep. Deze is door de Mop eind oktober aangebracht, zoals is te zien op bijgaande foto's.
Dit is gedaan op verzoek van de KNVB. Een vertegenwoordiger daarvan had bij herhaling kritiek op de oude situatie. Er mag volgens de reglementen niet pal aan de veld-afrastering gedronken worden. Vandaar de gele streep. Er wordt nog gedacht aan een bordje erbij met de tekst: consumpties buiten alleen achter gele streep.

De officiele tekst van de KNVB:

- Bij alle wedstrijden mogen buiten het clubgebouw (kantine e.d.) noch dranken worden verkocht, noch worden meegenomen, met uitzondering van non-alcoholische dranken, mits deze zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers. Tevens is het nuttigen van non-alcoholische dranken in kunststof flesjes (bv. AA-Drink) buiten het clubgebouw ook toegestaan. Dranken in glas en blik zijn dus niet toegestaan.
- Indien de vereniging beschikt over een aan de kantine grenzend, afgebakend terras, mogen op dit terras alcoholische dranken worden geschonken/genuttigd, mits deze zijn uitgeschonken in kunststof of kartonnen bekers.
 

- Mopper -

Wassen

Elke maandag weer, mop-dag, wasdag

Vroeger was alles beter? Nou, dat geldt anno 2018 zeker niet voor de heren voetballers bij vv Knollendam. Na een potje voetbal in het weekend gaat de gedragen kleding richting onze wasserij; inmiddels voorzien van een moderne wasautomaat en twee (!) drogers. Daar wordt het op maandag door de maandagochtendploeg gewassen en keurig gevouwen weer in de grote elftal-tas gedaan. Fris en schoon voor de volgende wedstrijd. Dat ging in de glorie-tijd van de huidige  Moppers wel iets anders...

- Mopper -

Foto's van Ronald

Van onze zo onverwachts overleden clubvriend Ronald Peeters hebben nu twee foto's een mooi plekje gekregen in de kantine. De maandagochtendploeg heeft ze deze week opgehangen. Achter de bar, goed zichtbaar. Documenten en foto's die de familie van Ronald in zijn huis tegenkwam, mogen naar het Knollendam-archief. De fraaie foto's die boven de bar hingen gaan terug naar de familie. Daarvan hebben we enkele afdrukken gemaakt. Twee daarvan sieren dus nu ons clubhuis.

-Mopper-

Schouwen

Oktober, schouwmaand. Bij voetbalvereniging Knollendam weten we er alles van. Sportcomplex 'Aan de dijk' ligt pal aan natuurgebied Wormer- en Jisperveld, vrijwel geheel omgeven door slootjes.  En die moeten begin november, als de schouwmeesters komen controleren, schoon zijn. Heel schoon. Werk aan de winkel dus voor voor de maandagochtendploeg. Zoals op de foto Hein Noom, vaste schouwer van de Mop-ploeg.

- Mopper -

Klaas op de fiets naar klus bij Mop

Wat langer lopen lukt Klaas (92) van de maandagochtendploeg niet meer zo goed. Maar dat hoeft geen belemmering te zijn voor het doen van een klusje. Dat bleek onlangs. De pomp in de zuid-westhoek van ons sportcomplex kon wel wat onderhoud gebruiken. Voor de verder fitte Mopper reden om er met de fiets op af te gaan. Zo kan het dus ook. De tas op zijn bagage-drager is overigens niet van Klaas, maar dit terzijde.

- Mopper -

Standenman Car klaar voor nieuw seizoen

Het duurt nog even. Maar hij komt er toch echt snel aan, het seizoen 2018/19. Het bekertoernooi is bezig; de competitie nog niet. Maar standenman Car is er klaar voor. Het indelingsbord hangt inmiddels op zijn bekende plek in de kantine, uiteraard met alle nieuwe tegenstanders daarbij. Op de foto is Car druk bezig met alle clubnamen ; mede-Mopper Klaas houdt een oogje in het zeil.

- Mopper -

Klaas Bankersen (93) klust vrolijk door

Gevulde koeken bij de koffie deze week voor de maandagochtenploeg. Klaas Bankersen tracteerde. Hij was vorige week jarig, 93 jaar geworden. Feest dus, ook voor de mede-moppers. Voor ons erelid overigens nog lang geen reden te stoppen met zijn vrijwilligerswerk. Gelukkig niet.''Een rondje

om het veld lopen gaat wel wat moeilijker. Maar verder voel ik me prima''. aldus Klaas. De apotheek heeft trouwens een slechte aan ons vitale erelid. Pillen slikt Klaas niet. Sterker nog, hij is zo ´gezond als een vis´ liet het

ziekenhuis hem onlangs weten na een onderzoek.  - Mopper -

Erelid Klaas Bankersen; vaste waarde bij de Moppers

Mop na tropische weken weer volop actief

Toegegeven, de scherpte was de afgelopen weken bij de Moppers van Jaap wat minder. Logisch, het was vaak meer dan 30 graden. Het kan te gek ook! Maar inmiddels zijn de temperaturen ietwat normaler. Vandaar weer volop actie deze maandag op sportcomplex 'Aan de

dijk'. Hardnekkige bramenstruiken verwijderen, gras maaien, waterplanten uit de sloot trekken. Dat zien we op de foto´s. Maar buiten de camera werden ook zoals elke week de kleedkamers schoongemaakt, het Willem Bakkerplantsoen onkruid-vrij gemaakt, pr-werkzaamheden verricht. En.... de koffie om tien uur werd dankzij het bruidspaar George en Nel vergezeld van

een heerlijke versnapering. Dank! - Mopper -De Mopploeg is weer volop in actie

Doelen uit de zomerstalling bij Knollendam

De doelen moesten uit de zomerstalling. Werk aan de winkel voor de Moppers. De bal gaat weer rollen, vandaar. Velen moeten er met deze warmte nog niet aan denken. Maar hij komt er toch echt aan, het voetbalseizoen 2018/19. De selectie begint binnenkort met trainen. Volgende week vrijdag 17 augustus om 19.30 uur de eerste oefenwedstrijd, tegen zaterdagvierdeklasser Jisp. Dus ja, dan moeten

de mannen van Geert Rol er alweer staan.  - Mopper -
   Een nieuw seizoen. De doelen worden weer op hun plaats gezet                                                                                                                          

Moppers in de weer met onwillig doelnet

Beetje ingewikkelde constructie, de netten in de nieuwe doelen, die we tegelijk kregen tijdens de kunstgras-renovatie van ons hoofdveld. Ze moesten opnieuw bevestigd worden. Nogal een klusje. Maar het is gelukt. 

Overigens bleek eind vorig seizoen ook dat het westelijke doel aan één kant vijf centimeter te laag was. Ook dat probleem is inmiddels opgelost door de Maandag Ochtend Ploeg, door een vijf cm hoge klinker precies in het juiste

(ronde) doelpaal- formaat te zagen. - Mopper -

Evert, Aad en Jaap bevestigen nieuwe netten

Oud-VVK-er hoort bijzonder verhaal bij Mop

Voormalig Knollendam 1-speler Bertus Velthuis (met het vierde werd hij in de jaren '80 kampioen) kwam even langs bij de Maandag Ochtend Ploeg. De oud-inwoner van Oostknollendam (nu Wormerveerder) trof het. Er was koek bij de koffie. Maar dat niet alleen. Car Husslage zat (weer) op zijn praatstoel.

Car, ook enthousiast lid van de SHOK-werkgroep, vertelde tijdens de koffie bij de Mop nog één keer het bijzondere verhaal van de torenklok, die ooit in de kerk van Oostknollendam hing. Zoals bekend is de klok nu al jaren te bewonderen in het uurwerkmuseum op de Zaanse Schans.

Het gaat over een boot vol door de Duitsers geroofd koper, dat door sabotage in 1944 bij Urk aan de grond werd gezet. Daarbij was vrijwel zeker ook 'onze' klok. Bertus hing aan de lippen van ons erelid. Hij is hier geboren, maar had dit bijzondere verhaal nooit eerder gehoord. Meer over de geschiedenis van de torenklok later in De Dam, het verenigingsblad van Stichting Historisch Oost-Knollendam.

 - Mopper -

 Een leerzame ochtend in de kantine. V.l.n.r. Bertus, Hein en Car                                                                                                                            

Nieuwe blauwe bak voor uitwerpselen hond

Een merkwaardig fenomeen op ons sportcomplex 'Aan de dijk'. Het uitlaten van honden is er al enige tijd niet toegestaan. Maar toch vinden we er regelmatig uitwerpselen. Weliswaar niet (meer) of nauwelijks op het complex zelf. Maar wel nog in een vuilnisbak bij de ingang. Stank alom dus.

Smerig klusje natuurlijk voor de Moppers, om het op te ruimen Vandaar nu het verzoek aan de enkeling die zich kennelijk nergens iets van aantrekt: mik de stront voortaan alstublieft in de blauwe bak, iets verderop. Die is onlangs

door de gemeente geplaatst bij de brug van en naar de parkeerplaats. - Mopper -

Hondenstront alleen in de blauwe bak

'Overwerk' voor onze twintig zonnepanelen

Het zijn gouden tijden voor de zonnepanelen op het dak van ons clubhuis. Hartje zomer, lange dagen dus. En veel zon, héél veel zon. Elke dag weer. Dat is ook te merken aan de opbrengst.  "Soms hebben we weken van maar liefst 200 kilowatt in", aldus Jaap."In dezelfde periode precies een jaar geleden was het ter vergelijking iets van 140 kw. In de wintermaanden met de korte dagen en weinig zon is de opbrengst soms amper 20 kw", zegt onze Mop-leider, die de cijfers wekelijks bijhoudt. Kortom, 'overwerken' deze zomer voor de twintig zonnepanelen, die sinds 2013 op het dak van 't Trefpunt liggen.

  - Mopper -     

Overuren voor de zonnepanelen                                                                                                                            

Moppers in september naar Alfa in Schinnen

De plannen worden steeds concreter bij de Moppers. Er gaat geen koffierondje op maandagmorgen voorbij of het gaat erover: samen een dag met de trein naar Zuid-Limburg. Naar de Alfa-fabrieken, sinds jaren onze bierleverancier. Aad kwam ermee. Animo voldoende, bleek na een snelle rondvraag. In september dus. Aad

heeft ook al het nodige voorwerk gedaan. De trip naar Schinnen (bij Heerlen) gaat met de trein, met een flinke groepskorting. Dat wel. Het dagprogramma staat al in de steigers: eerst een rondleiding, gevolgd door een lunch. Uiteraard wordt ter plaatse ook een (of twee) vers gebrouwen Alfa-biertje

geconsumeerd. Wordt vervolgd.- Mopper -

 De Alfa Brouwerij in Schinnen

Nieuwe 'bezems' vegen vloer kantine schoon

Nieuwe bezems vegen schoon. Bij de Mop maakt nieuwkomer Evert deze oude wijsheid meer dan waar. Hij neemt deze voetballoze weken de vloer van ons clubhuis extra onder handen. Daarvoor werd - mede op zijn verzoek - een hogedruk-reiniger aangeschaft. Een prima apparaat, van het gerenommeerde merk Karcher.Het door Evert al onder handen genomen gedeelte blinkt inmiddels tegen je op. Een goede investering dus. Overigens wordt de hogedrukreiniger ook elders op ons complex gebruikt. Zoals door Aad, bij het schoonspuiten van de trekkers na het

slepen en maaien.   - Mopper -

 Evert neemt de kantinevloer onder handen

Vloer schoon, Moppers naar buiten

We stelden het al eerder vast, de nieuwe overkapping voor de kleedkamers is multifunctioneel. Zo dronken de Moppers er koffie. En dat ging prima, zoals uit de foto blijkt.Vanwege het mooie weer natuurlijk, dat buiten pauzeren voor de werkersploeg van Jaap. Maar ook omdat de vloer van clubhuis 't Trefpunt

deze zomer extra onder handen wordt genomen.  - Mopper -

 De Mopploeg zoekt verkoeling   

Mop: groeien en bloeien doet snoeien

De zomer is begonnen. 'De voetbal' ligt even stil. De vakanties komen eraan. Maar niet bij de Mop. Daar is altijd wat te doen. Alles groeit en bloeit. Ook in het Willem Bakker plantsoen. Tijd om te snoeien dus, zoals uit de foto's blijkt. Sowieso nog volop activiteit op sportcomplex 'Aan de dijk'.

Elke maandag weer. Naast het snoeien

wordt de vloer van 't Trefpunt bijvoorbeeld deze weken extra onder handen genomen; wordt er op verschillende plaatsen (kantine en Melkhuisje) geschilderd en moet ook het kunstgras van Klein Wimbledon en ons hoofdveld regelmatig

gesleept worden.   - Mopper -

De Moppers druk aan het snoeien . Rechtsboven Hein Noom met zijn

vangst                    

Bordje 't Trefpunt van Klaas moet blijven

Het gaat maar door met innovaties op en rond ons complex. Veel verbeteringen de laatste tijd. Zoals de meest recente, de overkapping boven het pleintje voor de kleedkamers. Een aanwinst! Nu zijn er plannen ook de ruimte tussen de kantine en de overkapping (gedeeltelijk) te overdekken. Opdat de toeschouwers droog heen en weer kunnen lopen. Prima natuurlijk.

Alleen hopen velen, ook de Moppers, dat daarmee het fraaie groen-gele bordje 't Trefpunt nabij de Klompmakersteeg (zie foto) ook niet sneuvelt. Het werd ooit gemaakt door erelid Klaas. Net als het bekende houten (ronde) scorebord dat jarenlang prima functioneerde. Dat knappe stukje werk van Klaas heeft de 'nieuwe tijd' evenwel niet overleefd. Voor dit bordje geldt dat

niet, verwachten we.- Mopper -

Klaas' bordje hangt daar goed                                                                                                                                         

Overkapping multifunctionele aanwinst

Niet meer weg te denken inmiddels, de overkapping voor de kleedkamers. Die is weliswaar nog maar enkele weken een feit. Maar in korte tijd al overal voor gebruikt. Om overdekt naar de wedstrijden te kijken natuurlijk. Maar ook als gezellig terras na een wedstrijd of toernooi, compleet met sta-tafels.

Daar kwam deze week nóg een functie bij: als fietsenstalling én als droge plek (het regende afgelopen maandagmorgen) voor een Mop-werkbespreking

in de open lucht. Kortom, een top-investering!   - Mopper -Multifunctionele overkapping

Nieuwe huisstijl Floris op reclamebord

Een nieuw bord rond ons hoofdveld. Van Floris Bouwcenter. Het bedrijf kreeg een nieuwe huisstijl. Vandaar dat het oude reclamebord is vervangen door een nieuw exemplaar.  Vorige week arriveerde het op ons sportcomplex. Niets mis mee. Strak, fris, modern. En... in het nieuwe logo óók de clubkleuren van Knollendam. Wellicht toeval, maar toch... Deze week is het

door de Knol-moppers vakkundig opgehangen. - Mopper -

Het nieuwe bord van Floris              
                                                                                                                                 

Selectie bedankt Mop met koek en chocolade

Koek en chocolade voor de Maandag Ochtend Ploeg. Van de selectie. 'Als dank voor de vele werkzaamheden die door de Mop worden gedaan', aldus René Oortwijn. Het Knollendam-bestuurslid kwam de lekkernijen persoonlijk naar de kantine brengen. Hij deed dat namens alle selectie-spelers. 'Het wordt allemaal

zeer op prijs gesteld', aldus René.  - Mopper -

René feteert de Knol-moppers namens de selectie                                                                                                                                                                                                    

Evert Klos debuteert als nieuwe Mopper

Ooit bestond de Maandag Ochtend Ploeg (Mop) uit dertien/veertien personen. Maar er zaten de laatste jaren steeds minder aan de grote tafel, aan de koffie. Tot deze week. Evert Klos kwam het team versterken. En daar is de Mop-voorman danig mee in zijn nopjes. "Een aanwinst, Evert. Hij weet van de hoed en de rand. Is met zijn 64 jaar nog redelijk jong ook, dus ja.... Prima", aldus leider Jaap. Oud-voorzitter Evert moest overigens wel meteen aan de bak. En dat op één van de warmste meidagen ooit. Evert, welkom!  - Mopper -

Topper wordt Mopper

't Melkhuisje extra fraai dankzij gast-tennissers

Echt nodig was het eigenlijk nog niet, schilderen aan de oostkant van 't Melkhuisje. Maar nu een heuse tennisschool ons park enige uren per week frequenteert is alles anders. Het moet er pico-bello uitzien, aldus Mop-leider Jaap. Schilderen dus.Ook binnen is het 't Melkhuisje inmiddels tot een heuse kantine omgetoverd; er kan nu ook koffie en thee worden gezet, fris gedronken. En bij minder goed weer staan er binnen stoelen genoeg.  Kortom het ontbreekt de tennissers van Rob Buntsma aan

niets op Klein Wimbledon. - Mopper -

Mop-schilder neemt 't Melkhuisje onder handen.
                                                                                                                            

Klaas Bankersen (92): still going strong

Klaas Bankersen. Er was onlangs enige verwarring of hij al dan niet de oudste inwoner van Oostknollendam was/is. Hij telt inmiddels 92 lentes. Zijn ook in het dorp wonende nicht zou een paar maanden ouder zijn. Maar, blijkt nu, die is juist iets jonger dan neef Klaas. Óók een respectabele leeftijd natuurlijk. Maar Klaas, sowieso de oudste Mopper,  is daarmee echt de oudste dorpeling. De voormalige botenbouwer/monteur ligt waarschijnlijk zelf niet wakker van die eretitel. Terecht natuurlijk. Elke week staat hij bij de maandagochtendploeg gewoon nog zijn mannetje. Zoals te zien is op bijgaande foto, waar hij bezig is nabij het Willem Bakkerplantsoen.  Klaas

Bankersen, still going strong. Hulde!     - Mopper -

Mopper Klaas bezig met het onderhoud van het Willem Bakkerplantsoen                                                                                                                                    

De Hofjes komt met parel van reclamebord

Je hebt reclameborden en je hebt..... Precies. Deze week vond de Mop-ploeg een nieuw exemplaar in de werkplaats. Om aan het hekwerk rond het veld op te hangen.  Dat komt meer voor. Gelukkig wel. Want er valt - net als in het echte leven - ook wel eens een adverteerder af. Dus zijn we blij met elk nieuw exemplaar. Maar dit bord ziet er wel heel mooi uit. Dank daarvoor.

Het is van restaurant De Hofjes, zoals bekend al jaren fraai gelegen aan de Poel. En min of meer buren van vv Knollendam. Het bord is met liefde en enthousiasme opgehangen. Dat moge ook duidelijk zijn uit bijgaande foto. Car, Aad en Jaap gingen bij het zien van het bord spontaan uit hun dak. Dat mag wel in de krant. Of op de website. Bij deze.  Mopper - -

Mop blij met nieuw bord

Hein: "Met de zeis maaien verleer je nooit"

Sommige klusjes moet je aan ervaringdeskundigen over laten. Zoals riet maaien. Dicht aan de slootkant. Met de ouderwetse zeis.  "Bij ons op de boerderij in Markenbinnen deed ik vroeger niet anders", aldus Hein. "En dat verleer je nooit, net als koeien melken". Logisch dus dat je zo een maaiklus niet aan elke Mopper kan overlaten. Te gevaarlijk.

Een echte boerenzoon trouwens, de Krommenieër. Hein is zelfs in bezit van een heus melk-diploma. Destijds noodzakelijk in de veehouderij. "Ik heb namens de landbouwschool in Purmerend nog examen gedaan op een boerderij in Wijdewormer", graaft Hein diep in zijn geheugen. "Alleen jammer dat kort daarna de melkmachines op de markt verschenen. Aan dat diploma had ik niet veel meer dus".  - Mopper

Hein in volle actie met de zeis, alsof-ie nooit anders gedaan heeft

 Jaap Leegwater oprichter maandagochtendploeg 

Ruim tien jaar geleden zat het er bij Sollas (verpakkingsmachines) op voor Jaap Leegwater. Na vele, vele jaren trouw het (fiets)ritje Oostknollendam-Wormer vv gemaakt te hebben ging onze toenmalige penningmeester met de vut. En dat was even wennen. Achter de bekende garaniums plaatsnemen was een schrikbeeld voor de altijd ijverige Jaap. Daarom ging hij ergens in 2002/03 tijdens het uitlaten van zijn (toen nog) hondje in het dorp met de verneemstok rond. Om te horen of er inwoners (lid of geen lid) waren die nu hun vut of pensionering op maandag iets wilden betekenen voor vv Knollendam. En dat lukte. Al snel had hij  ons erelid een man of zeven/acht genoteerd die wel iets wilden doen voor VVK. De maandagochtendploeg was geboren.

 
Al meer dan tien jaar zijn ze succesvol, de ploeg van Jaap. De klussen zijn in die jaren - vooral sinds de komst van het kunstgras - ietwat veranderd. Mollenvangen bijvoorbeeld hoeft niet meer, evenals het trekken van de lijnen en het sproeien in de zomer vanhet veld. Maar er blijft nog

genoeg over. Tussen negen uur en tegen twaalf uur (van 10 uur tot half elf is het koffiepauze) zijn de 60-plussers overal te vinden. In de kantine, kleedkamers, drukkerij, werkhok (waar de wasmachine en de droger staan), rond de slootkant (schouwen, gras maaien), het hoofdveld (moet regelmatig gesleept worden), reclameborden, tennisbaan "Klein Wimbledon", de banen van Knol-boules, het Wim Bakker sr.-plantsoen.
 
Kortom, werk genoeg voor onze enthousiaste vrijwilligers. Dat zijn er inmiddels wel iets meer dan bij de start. Dat is vooral te zien tijdens het populaire ''koffie-uurtje''.  De stam-tafel is dan bijna te klein voor de gemiddeld 12/13 aanwezigen.

   De leden van de maandagochtendploeg:

  Jaap Leegwater              Bart van der Laan           Hein Noom

   Aad Stam                      Car Husslage              Gerard Houthuizen

  Pim Knijnsberg                Klaas Bankersen      Evert Klos

Voetbal Vereniging Knollendam

Sinds 1932