Nieuwsbrief 569

KnolKnal 2.0

Vrijdag 22 maart 2024 ————-–Tip? knolknal1932@hotmail.com —————Nieuwsbrief 569

Als Oranje goed presteert tijdens EK

KNVB loopt binnen


Het Nederlands Elftal oefent vanavond tegen Schotland, als voorbereiding op het Europees Kampioenschap (van 14 juni t/m 14 juli). Daarin kan Oranje miljoenen verdienen. Zo kan de KNVB nu al 9,25 miljoen euro bijschrijven, omdat Nederland deelneemt. Dat kan oplopen tot 28,25 miljoen euro als het EK en alle groepswedstrijden gewonnen worden. (VoetbalPrimeur).

Foto-verhaaltje. Van Shok-voorzitter Thijs Ris en Peter Roos, preases van Historisch Genoot-schap Wormer. Het onderonsje was gisteravond tijdens de ledenvergadering van HGW in De Stoomhal. Daarin werd een zwart-wit film vertoond (‘De Edele Kikker’ over Van Gelder Papier in 1961), met Oostknollendamse inbreng. Thijs (met anderen) voorzag de stomme film o.m. van geluid, Evert Klos is de voice over en we zien oud-inwoonster Gré Breugom als sluiswachter.

‘Tochie Wormerland’ komt er aan. De 12e editie, op zaterdag 6 april. In Oostknollendam doet het Dorpshuis mee. In Wormer Groos en Mooriaanshoofd; in Jisp De Lepelaar en Neck ‘1456’.

Knollendam 2 en 3 spelen zondag thuis. Dat is alweer even geleden. Het tweede speelt om 12 uur tegen SVA 6, het derde neemt het vanaf 14 uur op tegen het 7e elftal van de Assendelvers.

Je favoriete song voor 1 euro. Op zondag 24 maart (vanaf 16 u.) in café Het Pand, Zuiddijk 7, Zaandam. Tijdens Country Jukebox met de band ‘Country K’. K is Karin, zus van onze Ronald Peeters. Kies uit hits: Dolly Parton, Johnny Cash, Bob Dylan, Danny Vera

                          OMNI-SPORTVERENIGING KNOLLENDAM