Nieuwsbrief 154

KnolKnal 2.0

    ”Ik begon als 16-jarige in Knollendam 1. Ben er pas 19 jaar later uit gegaan”. (Hein Noom)

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Donderdag 22 april 2021—————— HEINS SPECIAL————-Nieuwsbrief  154 (3e jaargang)

Hein Noom de ‘Willy van der Kuijlen van VVK’

Heins unieke boekje

Hij kwam er maandag bescheiden mee aan, Krommenieer Hein Noom. Een opschrijfboekje uit 1961. Daarin noteerde hij alles van zijn wedstrijden in Knollendam 1. Vanaf zijn debuut als 16-jarige, netjes onder elkaar, in een keurig handschrift, punctueel. Seizoen na seizoen. Heel bijzonder. De uitslagen, data, bijzonderheden. Ook de schutters, dat was hij vaak zelf. Want scoren kon-ie, de (toen) inwoner van Marken Binnen. Trouw aan VVK was hij ook, zoals Willy van der Kuijlen dat aan PSV was. Maar liefst 19 jaar (!) speelde hij in het eerste.

Foto’s met een verhaal. Heins Hoekje hadden we al, nu dus ook Heins Boekje. Een pagina daaruit en een foto van Knollendam 1, seizoen 1966/67. Staand vlnr Jaap Reijne, Jaap Kleijn, Wim Kraay, Wim Kroon, Teun Groot, Cees Prins, Laars Koopman, Piet Bas (voor-zitter); vooraan Arend Bloem, Hein Noom, Henk Fritz, Piet Noom, Aad Stam, Arie Kleijn.

Spelers vergeten in jaren ’60 Hein op te halen. Hij stond tijdig langs de weg in Marken Binnen. ”Ze waren me helemaal vergeten. Gerbrand Bloem maakte later nog zijn excuus”.

Marleen Molenaar en Danny Ris morgenavond bij ZaanTV. Marleen is oud-speelster van KFC, oud-Wormerveerder Danny opereert als internationaal voetbalmakelaar. Het is te volgen op kanaal 36 (Ziggo, via de mediabox en kanaal 337); in Wormerland op kanaal 45. Via KPN is ZaanTV te zien op kanaal 1418. Kees Klinkenberg is één van de presentatoren.

 UITSMIJTER. Uit de bundel ”Ruim 80 slimmericks, door Dick Lulmeijer en Derk Peeters”.

Slootvol
Een statig zwarte zwaan
Voelde zich een buitenbeentje
Zij leefde haar ganzen leven
Wel als zwaan maar in haar eendje