Nieuwsbrief 155

KnolKnal 2.0

    ‘In mei kunnen KnolBoules-clubavonden wellicht weer beginnen’ (Aad Stam, penningmeester)

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 26 april 2021———— BOULE-SPECIAL———-Nieuwsbrief  155 (3e jaargang)

Clubavonden KnolBoules beginnen straks weer

Boule-plezier op vrijdag

In Oostknollendam wordt ruim elf jaar petanque gespeeld. Na de aanleg van het kunstgras in 2010 werd het trainingsveld min of meer overbodig. Ruimte dus voor jeu de boule-banen. Dat zijn er inmiddels tien. KnolBoules is inmiddels niet meer weg te denken in het dorp. De drukbezochte vrijdagse clubavonden liggen  al ruim een half jaar stil, door corona. Maar die worden binnenkort weer opgepakt, nu er eindelijk licht gloort aan het einde van de tunnel.  

Foto met een verhaal. Ronald Peeters (1961-2018) was nauw betrokken bij de start van onze boule-afdeling. Hij was lid van verdienste van VVK; en ook enige tijd voorzitter van

KnolBoules. Niet voor niets draagt het boule-parkje zijn naam: Complex Langèl Lumèl.

Jacintha van Zwet is de huidige clubkampioen van KnolBoules. De prestigieuze titel behaalde ze in oktober 2020. Jacintha’s voorgangers zijn Jaap Kleijn (2010), Carla Floris (2011), Jaap Leegwater (2012), Frank Kristians (2013/16), Annie Stam (2014), Klaas Klompmaker (2015), Mart van der Vlekkert (2018) en Tony Mau Asam in 2019.

Driemanschap vormt bestuur KnolBoules. Dat ziet er momenteel alsvolgt uit: Klaas Klompmaker (voorzitter), Aad Stam (penningmeester) en Frank Kristians (secretaris).

 UITSMIJTER. Uit de bundel ”Ruim 80 slimmericks, door Dick Lulmeijer en Derk Peeters”.

Kunst
Frans Hals of Jan Steen
Rembrandt of Vermeer
Men houdt van Picasso
Of vindt Appel zo een peer