Nieuwsbrief 157

KnolKnal 2.0

  Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 1 mei 2021————- www.vvknollendam.nl————Nieuwsbrief  157 – 3e jaargang

Met voetbal, tennis en jeu de boule

VVK werd omni-club

Natuurlijk, we zijn een voetbalvereniging. Al bijna 90 jaar. Met vier senioren-elftallen. Die op een prachtig complex spelen. Dat er ook nog eens prachtig bij ligt. Maar we hebben ook al ruim 25 jaar een bloeiende tennis-afdeling, met inmiddels 65 leden. Ook tennispark Klein Wimbledon mag er zijn; het werd met eigen middelen in 1995 aangelegd. En last but not least: KnolBoules, ruim tien jaar de petanque-tak binnen vv Knollendam. Die telt rond de 40 enthousiaste leden, waarvan er velen de vrijdagse clubavonden bezoeken. (Nu even niet, maar binnenkort weer wel). Kortom, we zijn een heuse omni-vereniging geworden, waar het goed sporten is. Of zoals een nieuwe inwoonster van Oostknollendam aan tennis-bestuurder Jaap Leegwater liet weten: wat ben ik blij met die prachtige tennisbaan hier op het dorp.

Foto met een verhaal. Van de Zaanbrug. Eind 19e eeuw. Prachtig tijdsbeeld. De dames vooraan, de fraaie lampen en brugwachtershuisje, de ruimte nog achter Batavia. Er komt in 2022/23 een nieuwe brug, na jaren gesteggel. Over de plek, de hoogte, de breedte, de kleur…

KNVB maakt switchen ‘speeldag’ makkelijker. Voor zondagclubs die vanaf 2021/22 naar de zaterdag willen; en andersom. Als een club in derde klasse zondag speelt, dan komt het ook op zaterdag in de derde klasse uit. Voorheen moest je beginnen in de laagste klasse.

Hele avond regen tijdens training. Toch kwamen er donderdag in totaal 18 enthousiaste spelers opdagen. Na een stevige warming-up werd er met de hele groep een partij gespeeld.

 UITSMIJTER. Uit de bundel ”Ruim 80 slimmericks, door Dick Lulmeijer en Derk Peeters”.

Mam
Mijn moeder was soms wat hard
En soms ook weer wat zachter
Dat rijmt wel niet op schattebout
Maar ik zet er gewoon wat achter