Nieuwsbrief 166

KnolKnal 2.0

                                                 PRETTIGE PINKSTERDAGEN

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 22 mei 2021————— BERICHTEN: jisperveld@hotmail.com——————-Nieuwsbrief  166

Vrouwen mogen in eerste elftallen spelen

Seizoen start 26 augustus

Over drie maanden dus. Dat is nog heel ver weg. Met hopelijk een mooie zomer, vakantie en wellicht een ouderwetse 4-daagse kermis in Oostknollendam. De KNVB is er klaar voor, een mooi seizoen. Met als kanttekening dat ‘corona’ dan voorbij is. Daar gaan we vanuit.    

Foto met verhaaltje. Van vier kantine-dames. In de zomer van 1990. Tijdens een zeer drukbezochte wedstrijd van Knollendam tegen de Noordster. Met Louis van Gaal als speciale gast. Vlnr Louise Leegwater, Henny van der Laan, Duif Husslage en Rie Bas.

Voetballen bij Knollendam? Heb je recent elders gespeeld? Kom dan uiterlijk 15 juni langs; dat is de uiterste overschrijvingsdatum. Informatie bij René Oortwijn: 06-53198516

Vrouwen mogen ook in eerste (mannen)elftallen spelen. Vanaf komend seizoen al. De KNVB spreekt zelf van een “historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd”. Gemengd voetbal was hier tot dusver alleen mogelijk in de jeugd en de lagere amateurelftallen.

Dertig leden actief donderdagavond. Het blijft behelpen, deze corona-tijd. Toch is het elke week weer lekker druk op ons complex. Zowel bij de selectie als het 4e ongeveer 15 spelers.

 UITSMIJTER. Uit de dichtbundel ‘Tachtig slimmericks’ door Dick Lulmeier en Derk Peeters

Eternite
Een restaurant in het Frans dorpje Disquecredit
Ging na een half jaar al weer failliet
Het hele personeel dat kreeg de zak
De pannen lagen op het dak
En de deur was van eet-er-niet