Nieuwsbrief 175

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 26  juni 2021—————–  jisperveld@hotmail.com—————-Nieuwsbrief  175 (3e jaargang)

Laatste oefenavond rampseizoen 2020/21

Biertje na training…

Toch een bijzonder momentje, donderdagavond. De laatste training van dit seizoen. Zestien spelers waren actief (plus het vierde natuurlijk).  Andy Huitema liet weten lekker getraind te hebben. ”Met een klein biertje na afloop”, aldus de oefenmeester uit Wormer. ”Daan en Han zijn druk bezig de Knol-selectie voor de Zaanstad Cup rond te krijgen. Dat is vrijwel rond”.

Foto met verhaaltje. Van inwoner Nordin Bakker (23). Hij is de eerste oud-Knollendammer die zijn (voetbal)geluk gaat beproeven in Bulgarije. Als doelman in de hoogste divisie daar.

Via Knollendam, Fortuna Wormerveer en Volendam naar Bulgarije. Een opmerkelijke transfer voor Nordin Bakker. Hij gaat naar Beroe Stara Zogora, een ambitieuze club in de hoogste divisie. Europees voetbal werd dit seizoen net niet gehaald, wellicht in 2022 wel. Doelman Joey Roggeveen (de collega van Nordin bij Volendam) gaat straks verder bij Ajax.

Voetbalprofs met Oostknollendamse roots. Naast Nordin, zijn dat Joris en Lars Kramer,  zoons van onze oud-spelers Maurice en Vincent. Die neven Kramer spelen komend seizoen ook op het hoogste niveau. Joris bij Go Ahead Eagles, Lars in Denemarken, bij Viborg FF.

Midzomertournooi KnolBoules valt in het water. Alles stond gisteravond klaar, de prijzen, het bier. Alleen die regen… Opkomst: tien man (foto). Toernooi nu een week later.

 UITSMIJTER. Uit de dichtbundel ‘Tachtig slimmericks’ door Dick Lulmeier en Derk Peeters

Jong geleurd
Een man van 88 ging bij het circus solliciteren
Dat gooien met die knotsen wilde hij ook wel eens proberen
Hij oefende heel lang, maar het mislukte vele keren
Treurig gaf hij toe: je moet jongleren ook jongleren