Nieuwsbrief 183

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 2 augustus 2021——- U rijmt, maakt limericks? Stuur ze in!——-Nieuwsbrief  183 (3e jaargang)

Marieke de Vries stuurde bijzondere opnames

In beeld: vergeten foto’s

Vakantietijd. We zitten er begin augustus nog middenin. ‘De voetbal’ ligt bij Knollendam nog even stil. Tennissen doen we wel volop, net als jeu de boulen op vrijdag. Ook de Mop blijft actief. Verder is het rustig op Sportpark Knollendam. En dan stuurt ineens Marieke de Vries een paar door haar gemaakte prachtige platen naar de PPC. Ze is bezig haar vele foto’s wat beter te archiveren. En kwam daarbij opnamen van VVK tegen. Vandaar. We plaatsen er vandaag twee, gemaakt in de feesttent in 2007, toen we 75 jaar bestonden. Marieke bedankt!

Foto’s met een verhaaltje. Vanuit een feesttent, precies 14 jaar geleden. Playbacken voor de jeugd, als onderdeel van een spelletjesdag, buiten op het veld. De meer dan vakkundige jury bestond uit Knollendam-coryfeeën (vlnr) Rinus van der Sluys, Jaap Kleijn en Wim Bakker. 

Boottocht Mop nu donderdag 12 augustus, vanaf 14 u. Regen en wind vorige week. Het geplande uitstapje ging daarom niet door. Nu staat het voor volgende week op de agenda.

Kermis-tennistoernooi zaterdag 21 augustus, vanaf 13 uur. Een aantal leden van Klein Wimbledon is amper bekomen van het ‘Midzomertoernooi’ eind juni of het volgende festijn dient zich aan. Er is weer plaats voor 12 deelnemers. Opgeven: ovide5656@gmail.com

U I T S M IJ T E R . Uit de dichtbundel ‘Fluiten naar de overkant’ (1980) van Toon Hermans.

Tijdsbeeldje
Elke avond komt de ober met de ketting naar ’t terras
Hij bindt de rieten stoeltjes aan de rieten tafels vast
Anders breken ze hun ’s nachts de rieten poten
Het fatsoen, dat is in Holland naar de kloten

 ————————————-A G E N D A————————————–

Eredivisie start in het weekend van 13/14/15 augustus; Keuken Kampioen Divisie begint 6 aug.

Formule 1. Zondag 29 aug.: Belgie; zondag 5 sept.: Zandvoort;  zo 12 september: Italië/Monza.