Nieuwsbrief 185

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 13 augustus 2021———— U rijmt, heeft een leuk verhaaltje? Stuur in!————Nieuwsbrief  185

Moppers vermaken zich tijdens jaarlijkse uitstapje

Varen, molenbezoek, eten

Het is een mooie traditie, het jaarlijkse vaartochtje van de maandagwerkers. Ze troffen het gisteren, de negen vrijwilligers van vv Knollendam. De zon scheen, volop kussens in de ruime Langedijker koolvlet van Karin & Hans en ook met Car, als betrouwbare schipper. Vanuit Weromeri richting Zaandam. Op de terugweg naar houtzaagmolen Het Jonge Schaap. Daar kregen de Moppers van molenaar Tim Doeves een exclusieve, zeer informatieve rondleiding (Foto). Daarna het traditionele hoogtepunt: drankje(s) en hapje(s) bij De Hofjes.

Foto met een verhaaltje. Er is vanaf de Zaan tussen Wormer en Zaandam veel te zien. Car vertelde erover. Nabij Verkade passeerden we een fraaie theekoepel. Bart liet weten dat het er ook binnen schitterend uitziet en er zelfs (”als vriend van de familie”) wel eens had ge-luncht. Ongeloof alom. Totdat de zwaaiende eigenaren ons zagen en deze foto maakten…

Erelid Klaas Bankersen zondag 96 jaar. Hoera, hoera, hoera. ”Ik snap het zelf ook niet, maar ik voel me eigenlijk prima”, aldus Mopper en oudste inwoner van Oostknollendam.

Mutatie in bestuur KnolBoules. Klaas Klompmaker stopt als voorzitter. Secretaris Frank Kristians volgt hem wellicht op. Aad Stam blijft pennningmeester. Gezocht: een secretaris.

Dagblad Zaanstreek vandaag in Oostknollendam. Drukte alom rond het dorpsbusje van Rien Floris. ”Zelden zoveel medewerking gehad”, aldus de journalist. Morgen in het NHD.

U I T S M IJ T E R . Uit de dichtbundel ‘Fluiten naar de overkant’ (1980) van Toon Hermans.

Tandarts
Hij had het vulsel in z’n hand
En stond met me te praten
Voordat ik het in de gaten had
Had ik het in de gaten