Nieuwsbrief 186

KnolKnal 2.0

‘Compliment voor de organisatie van deze boottocht’ (Aad Stam, zeer tevreden deelnemer)

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 16 augustus 2021———- U rijmt, heeft een leuk verhaaltje? Stuur in!————Nieuwsbrief  186

Erelid Knollendam oudste Zaanse (voetbal)vrijwilliger?

Klaas Bankersen 96 jaar!

Hij zou zomaar de oudste Zaanse (voetbal)vrijwilliger kunnen zijn. Klaas Bankersen, erelid van vv Knollendam en nog altijd actief in de maandagochtendploeg. Zondag werd hij 96 jaar. Over bezoek in zijn huis pal tegenover het Knollendam-complex had de scheepswerf-eigenaar niet te klagen. ”De hele dag liep de visite in en uit”, vertelde Klaas vanmorgen in de kantine. Daar lieten zijn mede-vrijwilligers de gevulde koeken goed smaken. (Zie foto).

Foto met een verhaaltje. De vakanties lopen ten einde, het nieuwe voetbalseizoen komt er aan. Voor de maandagochtendploeg reden de doelen weer uit de zomerstalling te halen. Die gingen in juni achter slot en grendel om ‘wildvoetballers’ buiten ons sportpark te houden.

Jacintha van Zwet secretaris KnolBoules. Door het vertrek van Klaas Klompmaker als voorzitter ontstond er een vacature. Die blijkt nu achter de schermen soepeltjes te zijn ingevuld. Frank Kristians (was secretaris) wordt voorzitter, Aad Stam blijft penningmeester.

Dagblad Zaanstreek-verslaggever Rien Floris enthousiast over bezoek. Vrijdag was hij voor zijn zomer-serie-met-busje op het dorpsplein. Dit liet hij oud-collega Bart van der Laan daarna weten: Oostknollendam was de leukste tot nu toe! Lekker enthousiaste mensen, had wel een bijlage kunnen maken dus het was weer proppen geblazen.Groeten Rien’.

U I T S M IJ T E R . Uit de dichtbundel ‘Fluiten naar de overkant’ (1980) van Toon Hermans.

Brommen
De oude man liep zacht te brommen
In de stille laan
Toen hield ‘ie op, hij zag opeens
Het bord: NIET BROMMEN staan