Nieuwsbrief 187

KnolKnal 2.0

      ‘Ontelbare ruzies heb ik met mijn vader gehad over mijn lange haar’.  (Johan Derksen)

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Donderdag 19 augustus 2021———————- www.vvknollendam.nl———————Nieuwsbrief  187

Na maanden kunnen we weer (vers) tapbiertje drinken

Kantine vanavond open

Ergens eind vorig jaar ging voor ‘het grote publiek’ de deur op slot. Vanwege de pandemie. En nu, vele maanden later gaat-ie weer open, ons mooie clubhuis ’t Trefpunt. Vanaf  van-avond. Dat is dan de tweede keer dit nieuwe seizoen dat er getraind gaat worden olv Andy. Overigens: de gedateerde vaten zijn recent vervangen door een voorraad vers Alfa-bier.

Foto’s met een verhaaltje. Van de Mop-boottocht, vorige week. Die verliep zoals bekend op alle fronten op rolletjes. Zowel het varen, de molen-excursie als het eten bij de Hofjes. 

Knollendam 1 vanavond en zaterdag niet in RCZ-toernooi. Dat was wel de bedoeling. We zouden er met een volwaardig elftal (aangevuld met enige ‘buitenpoorters’) aan deel-nemen. ”Dat is niet gelukt”, laat Andy weten. ”Het zaterdag-team van RCZ neemt onze plaats in. Wel is er natuurlijk gelegenheid vanavond te komen trainen, vanaf 19.30 uur”.

Tennistoernooi zaterdagmiddag met acht deelnemers. De vooruitzichten zijn gunstig. Het weer wordt goed, enthousiaste deelnemers en ook de bekende hapjes ontbreken niet.

Wormerland-toernooi bij KnolBoules. Dit jaar nog. De nieuwe secretaris gaat zich ermee bezighouden. Vaste deelnemers zijn Butje 13 (Neck), Nova Boules (Wormer), Odiz Frogs (Wijdewormer) en KnolBoules. De datum is nog niet bekend, wellicht september/oktober.

U I T S M IJ T E R . Uit de dichtbundel ‘Fluiten naar de overkant’ (1980) van Toon Hermans.

Ochtendblad
Het ochtendblad is weer zo treurig
Tis nooit es vrolijk opgesmukt
Zo’n krant is nooit eris rooskleurig
Ze is duidelijk, wat je noemt bedrukt