Nieuwsbrief 188

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 23 augustus 2021———————– www.vvknollendam.nl———————-Nieuwsbrief  188

Kleine verschillen tennistoernooi Klein Wimbledon

Ellen 1, Jan 2, Serge 3

Alles zat mee zaterdag tijdens het kermis-dubbeltoernooi van Klein Wimbledon. Prima tennisweer, enthousiaste deelnemers (8), die ook nog aan elkaar gewaagd waren. Aan het eind van de middag (met hapjes en drankjes) bleken de verschillen dan ook minimaal. Ellen Wagenvoort werd eerste, nipt gevolgd door Jan Stam (2e) en Serge Leegwater (3e). Jaap Leegwater, Aad Stam, Ria Prins, Annie Stam en Evert Klos eindigden vrijwel gelijk. (Foto).

Foto met een verhaaltje. Van André en Janny. Wie? André van Duin en Janny van der Heijden. Van ‘Heel Holland bakt’ en ook van ‘Denkend aan Holland’. Vanavond (NPO 1, 21.35 uur) varen ze van Amsterdam naar De Rijp. En passeren ze dus Oostknollendam.

Woensdag 25 augustus algemene ledenvergadering Nova Vita. In het Dorpshuis, aan-vang 20 uur. Iedereen is welkom; mensen met ideeën en als je wilt weten wat de bijna 100-jarige in petto heeft. De voorzitter, secretaris en penningmeester leggen hun functie neer.

Burgemeester Wormerland onthult 8 september jubileumbord Nova Vita. Op die dag bestaat de Oostknollendamse dorpsvereniging precies 100 jaar. De plechtigheid vindt plaats nabij de begraafplaats, tussen 16.45 en 17.00 u. Andere festiviteiten staan gepland in 2022.

U I T S M IJ T E R . Uit de dichtbundel ‘Fluiten naar de overkant’ (1980) van Toon Hermans.

Verkeersongeluk
Ik ga een eindje lopen, sprak het miertje
Het wandelpad was zonnig, lang en recht
‘T is nooit meer thuis gekomen, ’t arme diertje
Het kwam onder een herenschoen terecht

—————————————-A G E N D A——————————————–

Europees voetbal. PSV-Benfica (di); Feyenoord-Elfborg/Vitesse-Anderlecht (do), AZ-Celtic (do).

Formule 1. 29 augustus: Belgie; 5 september: Nederland/Zandvoort; 12 september: Italie/Monza.