Nieuwsbrief 203

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 11 oktober 2021———————- www.vvknollendam.nl————————-Nieuwsbrief  203

Zaterdag bij pakhuis Koningsbergen, ook rommelmarkt

Cursus sloeproeien

Volop activiteiten komende zaterdag in en nabij pakhuis Koningsbergen van de familie Husslage in Oostknollendam. Vanaf 12 uur een rommelmarkt, waarvan de opbrengst gaat naar het ‘Muiden Pampus Fonds’. Vanaf 14 uur houdt de bemanning van De Huysman een ‘instapdag’. Liefhebbers krijgen deze middag de kans op de Zaan te mogen roeien en te varen in deze prachtige (wedstrijd)sloep. Om 16 uur begint het borrelen en het napraten.

Foto’s met een verhaaltje. Het is oktober, schouwmaand. Ook bij vv Knollendam. Op de foto onze vaste schouwer Hein Noom Voor de boerenzoon ooit een fluitje van een cent. ”Vroeger deed ik niet anders”. Nu een pittige klus. Straks komen de schouwmeesters langs.

Mop vandaag weer druk bezig op Sportpark Knollendam. Met alles en nog wat: kan-tine en kleedkamers schoonmaken, shirtjes wassen, sloten schouwen (zie boven), pr-werk, reclameborden schoonmaken, klusje hier – klusje daar, coniferenhaag snoeien. Hulde! (Foto).

Nieuwssite De Orkaan wil ook Knollendammers in quiz. ”Volgend jaar hoop ik op een Geschiedenisquiz-team uit Knollendam! Je kan je ook inschrijven voor de OEN, de nieuws-quiz van De Orkaan op de derde dinsdag van december in De Fabriek”, aldus Merel Kan.

UITSMIJTER. Uit ‘Ode aan de limerick’ (gedichten met een knipoog) van T. Hola

Een koster, zeer vroom, uit IJmuiden
die wilde de klok zelf graag luiden
Maar hoe hij ook trok
doodstil bleef de klok
Des te meer maakte de koster geluiden…

————————————-A G E N D A————————————–

Programma voor zondag 17 oktober. Knollendam 2-Alkmaarsche Boys 6 11.30 uur; ADO ’20 4-Knollendam 3 11.00 uur; ADO ’20 5-Knollendam 4 11.00 uur.(Geef zo weinig mogelijk afbericht!)