Nieuwsbrief 210

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 6 november 2021——————– www.vvknollendam.nl-————————–Nieuwsbrief  210

Zoon Maurice Kramer matchwinner in bizar duel

Joris held in Deventer

Het was in de eredivisie de meest besproken wedstrijd van het weekend, Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard. Alles klopte wat voetbal mooi maakt. Strijd, fanatieke supporters en een bizar scoreverloop. De promovendus kwam na een 1-3 achterstand in de tweede helft terug tot 3-3. En toen was daar centrale verdediger Joris Kramer (25), zoon van Maurice en kleinzoon van Oostknollendammers Jan en Dinie.  Met nog een paar minuten te spelen kwam hij bij een corner naar voren en kopte tussen een wirwar van spelers onverschrokken raak: 4-3. Joris de nieuwe held van Deventer, na keeper Leo Halle (1906-1992). (Zie foto).

Foto met een verhaaltje. Van George Zwart. Van een paar jaar terug, als biljarter in het Dorpshuis. Eind mei 2022 stopt hij als Knollendam-voorzitter. Er is nog geen vervanger .

Voetbal op tv, tien man op donderdagavond. ‘Iets rustiger dan normaal, maar wel prima getraind’, aldus trainer Andy Huitema. ‘Over de inzet niets te klagen’. Van Knol 4 niemand.

Clubkampioenschap KnolBoules vrijdag 12 november. Dan krijgt Jacintha (won de pres-tigieuze titel in 2020) een opvolg(st)er; Tony was dat in 2019. De strijd begint om 19 uur.

U I T S M IJ T E R . Uit de ‘Grote Zaanse Geschiedenis Quiz 2021’ (De Limericks)

Een inwoner van Assendelft
Ging links of even over de helft
Hij was aardig beschonken
Om niet te zeggen stomdronken
En reed met zijn fiets in de Delft

————————————-A G E N D A————————————–

Programma zondag 7 november. Knollendam 2-Meervogels ’31 3 11.30 uur; SVA 5-Knollendam 3 12 uur; Knollendam 4 is vrij.  We zitten niet ruim in de spelers, geef zo weinig mogelijk afbericht.

Oranje. Za 13 nov. Montenegro-Nederland (20.45 u.); di 16 nov. Nederland-Noorwegen (20.45 u.).