Nieuwsbrief 212

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Dinsdag 9 november 2021——————— www.vvknollendam.nl-————————Nieuwsbrief  212

Sinterklaas zondag 21 november naar Oostknollendam. De Goedheiligman komt om 12 uur aan bij het Noordeinde. Na de traditionele rondrit door het dorp op de Opel Blitz-brandweerauto wordt de tocht afgesloten op het pleintje. Vanwege corona is er dit jaar geen bijeenkomst in het Dorpshuis.

Evert Klos begon in 1972, gaat nu stoppen

Na 50 jaar nog 1x keer Sint

Voor Evert Klos wordt het 21 november zijn laatste ‘optreden’ als Sinterklaas, een traditie die maar liefst 50 jaar (!) duurde. Hierna hangt hij zijn tabberd (en staf) definitief in de wilgen. Hij speelde geen Sint, hij was het! Evert: ”Mijn Sint-carrière begon 50 jaar geleden op een lagere school in Heemskerk waar ik stage liep. De Sinterklaas die zou komen had zich wegens griep afgemeld en het hoofd van de school besloot dat ik dan maar moest invallen. Vanaf dat jaar (1972) heb ik ieder jaar op scholen, bij bedrijven, bejaardenhuizen en bij intochten opgetreden als goedheiligman . Door het gedoe rond Zwarte Piet heb ik besloten na dit seizoen een punt achter mijn loopbaan te zetten”.

Foto met een verhaaltje. Van Evert Klos, als Sinterklaas tijdens een recente avond-intocht in het dorp. Onze o.m. oud-voorzitter, Mopper, b-scheidsrechter, stopt met zijn ‘Sint-werk’. 

De contributie-rekeningen gaan deze week de deur uit. Een vriendelijk verzoek: wacht niet te lang met het bedrag over te maken. Help de club in deze bijzondere (corona)tijden.

Clubkampioenschap KnolBoules vrijdag 12 november. Dan krijgt Jacintha (won de pres-tigieuze titel in 2020) een opvolg(st)er; Tony was 2019-kampioen. De strijd begint om 19 u.

U I T S M IJ T E R . Uit de ‘Grote Zaanse Geschiedenis Quiz 2021’ (De Limericks)

Een echtpaar uit de Zaan
Kwam voor een hotel in Zaandam te staan
Ze keken, wikten en wogen
Ze wreven zich nog eens goed in de ogen
En vroegen zich af: zouden al die huisjes wel stevig staan?

————————————-A G E N D A————————————–

Programma zondag 14 november. Knollendam 2 vrij; Knollendam 3 vrij; Knollendam 4 vrij.