Nieuwsbrief 222

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Vrijdag 3 december 2021——————— www.vvknollendam.nl-—————————Nieuwsbrief  222

Uit ‘Knollendam 75 jaar’. ”In 1940 werd ons land bezet. Het veld niet. In het seizoen 40/41 kon Knollendam nog kampioen worden. Door de ellende van de oorlog leek de club zelfs ten onder te gaan. De leden hadden even geen zin in voetbal. Tijdens een ledenvergadering wist Jan Rol uit Marken-Binnen de mensen toch weer enthousiast te krijgen. De club werd in 1944 zelfs kampioen.”

‘Over reünie beslissen we begin januari’

Kerstbingo nog onzeker

De corona-pandemie houdt ons nog even bezig. Al bijna twee jaar. Daarmee ook weer de onzekerheid over geplande activiteiten. Zoals de traditionele kerstbingo, net als straks de receptie/reünie; omdat we dan 90 jaar bestaan. ”De kans is groot dat de bingo weer niet door kan gaan”, zegt voorzitter George Zwart. ”Wat betreft de reünie beslissen we begin januari”.

Foto met een verhaaltje. Het ‘moppers-stichtings-gebak’ komt er weer aan. Over 3 weken, 20 december. Dan wordt de traditie (door corona in 2020 niet doorgegaan) in ere hersteld.

‘Feestjaar Oostknollendam’ nadert snel. Er is veel te doen in 2022. Zowel bij dorpsvereniging Nova Vita (100 jaar) als bij vv Knollendam (30 januari 90 jaar!). Feest! Ook bij ons. Dat begint op  5 februari met een receptie/reunie. Tijdens het hemelvaartsweekend in mei is het meerdaagse feest. 

UITSMIJTER . Uit de ‘Ode aan de limerick’ (Gedichten met een knipoog van T. Hola).

Een louche tabaksteler uit Aartselaar
voorzag in zijn handel geen gevaar.
Hij rookte zelf het meest,
spoedig was hij er geweest.
De tabaksteler was zogezegd de sigaar.

————————————-A G E N D A————————————–

Zondag 5 december.ADO ’20 3-Knollendam 2 (11 uur);Knollendam 3 vrij; Knollendam 4 vrij.

Zondag 12 dec. Knollendam 2-Egmondia 3 (11.30 uur); KFC 5-Knollendam 3 (11.30); Knol 4 vrij.

Eredivisie. PSV-FC Utrecht (za); AZ-Sparta (zo); Go Ahead Eagles-Twente, Feyenoord-Fortuna S.