Nieuwsbrief 224

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 6 december 2021——————– www.vvknollendam.nl-————————-Nieuwsbrief  224

Uit ‘Knollendam 75 jaar’, de jubileum-uitgave gemaakt door Ronald Peeters (1961-2018). Nu nog een veld, was dè kwestie na de oprichtingsvergadering in 1932. De familie Prins was zo aardig een stuk land aan de club te verhuren. De koeien van het veld halen was zo gepiept. Maar de grep- pels en slootjes waren zelfs na 400 kuub zand, klei en takken  nog niet weggewerkt. Vertraging dus.

Mop praat meer over corona, dan over voetbal

‘Booster’ hèt gesprek

Niet zo gek natuurlijk als vooral zeventigers en tachtigers samen een kopje koffie drinken. (Op afstand, dat wel). Dan gaat het over corona, de booster-prik. Een enkeling had al een afspraak, één Mopper (78) had zijn 3e prik zelfs al te pakken. Maar ook over de vraag: gaat straks de kerstbingo wel door, de nieuwjaarsreceptie, de wedstrijd op 1 januari tussen jong en oud? Onzekerheid troef.

Foto met een verhaaltje. Twee emmertjes water halen? Nee, bij de maandagochtendploeg haalden vanmorgen twee personen (geen namen ivm de privacy) één emmertje zand…

Schot van 600 kilometer. Linksachter Ruaridh Wildy van de Schotse amateurclub Dundee Athletic (met een veld pal aan de rivier de Tay) weet wat uitverdedigen is. Na een flinke trap spoelde de bal (met de clubnaam) twee weken later aan op het strand van Vlieland, 600 kilometer verder. Esther en Paul uit Haarlem vonden de bal, die nog keihard was. Ze gaan hem binnenkort zelf terugbrengen

UITSMIJTER . Een bijzondere limerick deze keer, ingestuurd door een trouwe lezer.

Een enfant terrible named Pieter
Besprenkled his bed with a gieter
His father got woest
Took hold of a knoest
And gave him a pack on his mieter

————————————-A G E N D A————————————–

Zondag 12 dec. Knollendam 2-Egmondia 3 (11.30 uur); KFC 5-Knollendam 3 (11.30); Knol 4 vrij.

Europees voetbal. Champions League di: Ajax-Sporting Portugal; Europa League do: Real Sociedad-PSV; Conference League AZ-Randers FC; Feyenoord-Macabi Haifa; Vitesse-NS Mura.