Nieuwsbrief 226

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 12 december 2021——————– www.vvknollendam.nl-————————-Nieuwsbrief  226

Uit ‘Knollendam 75 jaar’, jubileum-uitgave gemaakt door Ronald Peeters (1961-2018). In het eerste seizoen 1932/33 hadden we twee senioren-teams; ook een adspiranten-elftal, dat meteen kampioen werd. Niet zo gek, want daarin speelde een jonge spits die later nog vele doelpunten voor Knollendam zou maken, Cor Bus. Zijn bijnaam was Piola (1913-1996), een Italiaanse ster (Lazio Roma/Juventus) en ‘Azzurri-wereldkampioen’; in de Serie A maakte Silvio (foto) 274 doelpunten.

Verstappen wint na zinderende laatste ronde

Wereldkampioen!!

Zelden was een wereldkampioenschap Formule 1 zo spannend als dit jaar. En dan die allerlaatste ronde van vandaag, ongelooflijk. Max lag vrijwel de hele race in verloren positie, maar schreef uiteindelijk Nederlandse sportgeschiedenis. Een historische zege!

Foto met een verhaaltje.  Van Jan Stam, Cor Bus en Fok Klompmaker (vlnr). Ter ere van deze echte VVK’ers (ereleden) hield de club in de vorige eeuw vele jaren het JFC-toernooi.

Knollendam 3 wint topper in Koog aan de Zaan. Met 2-3 vankoploper KFC 5. Daarmee staan ze nu tweede, met één verliespunt meer. Het 2e verloor thuis van Egmondia 3 (1-7).

‘Oliebollen-boulen’ bij KnolBoules. Zaterdag 18 dec., vanaf 14 uur. ”Gewoon gezellig, met een drankje en een oliebol”, laat secretaris Jacintha van Zwet de dertig leden weten. Allemaal komen!

UITSMIJTER. Uit ‘Ode aan de limerick’ gedichten met een knipoog (van T. Hola).

Een blauwe reiger uit Sloten
verafschuwde zijn natte poten
Hij viste wel graag
en deed dat gestaag,
staande vanuit vissersboten.

————————————-A G E N D A————————————–

Zondag 16 januari 2022. Knollendam 4-Vitesse ’22 12 14 uur. (Eerste duel in het nieuwe jaar).