Nieuwsbrief 227

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 15 december 2021—————— www.vvknollendam.nl-————————-Nieuwsbrief  227

Uit ‘Knollendam 75 jaar’, de jubileum-uitgave gemaakt door Ronald Peeters (1961-2018. In 1938 (zes jaar na de oprichting) werd Knollendam 1 voor de eerste keer kampioen. Om te promo-veren volgde een beslissingswedstrijd tegen De Rijp. Die werd met 1-0 verloren. Saillant detail: bij De Rijp speelde iemand mee die later een prominent Knollendam-lid werd, Fok Klompmaker sr. 

Voor 2e jaar geen bingo/1 jan.-duel/receptie

Stille Kerst/Oudjaar

”Waardeloos allemaal”, zegt Knollendam-voorzitter Zwart. Gisteravond werd bekend dat de huidige avond-lockdown zeker duurt tot half januari. Daarmee valt het doek voor de kerst-bingo, de traditionele wedstrijd tussen ‘oud en nieuw’ op 1 januari en de altijd drukbezochte nieuwjaarsreceptie. ”De reünie 90 jaar VVK op 5 februari blijft nog onzeker”, zegt George.

Foto met een verhaaltje. Mop-voorman Jaap Leegwater bezig met boren van gaten in een  op te hangen reclamebord van trouw bord-sponsor Remmert Dekker Packaging (125 jaar!).

De Dam in teken 100 jaar Nova Vita. Dezer dagen valt-ie weer in de bus, de twee keer per jaar verschijnende nieuwsbrief van Stichting Historisch Oost-Knollendam (Shok). Er is daarin veel spit-werk verricht naar de geschiedenis van de jubilerende dorpsvereniging, compleet met historische foto’s en knipsels. Ook het populaire jaaroverzicht (Kroniek Oost-Knollendam) ontbreekt niet. (Foto).

UITSMIJTER . Uit de ‘Ode aan de limerick’ (Gedichten met een knipoog van T. Hola).

Een koster, zeer vroom, uit IJmuiden
die wilde de klok zelf graag luiden.
Maar hoe hij ook trok,
doodstil bleef de klok.
Des te meer maakte de koster geluiden…

————————————-A G E N D A————————————–

Zaterdag 18 december. Vanaf 14 uur ‘oliebollen-boulen’ bij KnolBoules. Met drankje en oliebol.

Zondag 16 januari 2022. Knollendam 4-Vitesse ’22 12 14 uur. (Eerste duel in het nieuwe jaar).