Nieuwsbrief 228

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 18 december 2021——————– www.vvknollendam.nl-————————-Nieuwsbrief  228

(6) Uit ‘Knollendam 75 jaar’, jubileum-uitgave gemaakt door Ronald Peeters (1961-2018). Van de bezetter mocht er in het seizoen 1944/45 niet gevoetbald worden. De nood was hoog, zeker in de winter. Zelfs de kleedkamers werden opgestookt. Die werden na de bevrijding snel opgebouwd; ook het eerste clubblad verscheen. Gerbrand Bloem werd in 1948 voorzitter van vv Knollendam. Dat zou hij maar liefst 16 jaar zijn. Als (dorps)kruidenier strikte hij indertijd veel nieuwe VVK-leden.

Nederland zeker tot half januari op slot

Harde lockdown

‘Omikron zet alle signalen op rood’, aldus het Kabinet. Daarom gaat ons land  met ingang van morgen op slot. De harde lockdown is daar. Zeker tot vrijdag 14 januari. De regels kennen we intussen: alleen essentiële winkels als supermarkten en apotheken mogen open blijven. De cultuursector, de horeca en sportscholen moeten dicht. De komende weken blijft het dus angstig stil, ook op en rond ons sportpark. De geplande receptie/reünie op 5 februari vanwege ons 90-jarig bestaan in 2022 lijkt hiermee ook definitief van de baan. Jammer.

Foto’s met een verhaaltje. KnolBoules-penningmeester Aad Stam vanmiddag met een blad olie-bollen en appelflappen tijdens het boulen; niet ’s avonds deze keer, dat was al even taboe. Maar nu mag boulen overdag ook even niet meer. Twintig leden hadden evenwel nog een gezellige middag.

‘Piet blikt terug’. Een nieuwe rubriek in 2022, ons jubileumjaar (90!). Oud-penningmeester Piet Nieuwenhuizen (50 jaar Oostknollendammer) kijkt daarin terug als VVK-bestuurder.

UITSMIJTER. Van Kees Koppenol, deelnemer Grote Zaanse Geschiedenis Quiz (De Orkaan).

Een boekenwurm uit Westzaan
Had thuis rijen geschiedenisboeken staan
Maar sprak hij – wat ik echt mis
Is meedoen aan een grote quiz
Dus meld ik mij bij deze aan!