Nieuwsbrief 229

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 20 december 2021—————— www.vvknollendam.nl-————————-Nieuwsbrief  229

Uit ‘Knollendam 75 jaar’, de jubileum-uitgave gemaakt door Ronald Peeters (1961-2018. In 1957 werd het 25-jarig bestaan gevierd. ”De geest is goed en de toekomst wordt met vertrouwen tegemoet gezien”, liet voorzitter Gerbrand Bloem in het clubblad weten. ”We hebben twee senioren- en twee jeugdteams”. Burgemeester Loggers van Wormer deed daar in de krant nog een schepje bovenop: ”Vijfentwintig jaren voetbal bij Knollendam stemt tot grote vreugd. Indien mijn knieën het toelieten zou ik gaarne een potje meeballen en het leed’ren monster een ferme lel verkopen….”.

De bezorgers van dit blad wensen u:

Vrolijke kerstdagen

”Het is wat het is”, zou Max Verstappen zeggen. Net als vorig jaar wéér een Kerst met beperkingen. Lockdown. Het is niet anders. Over de omikron-variant is inmiddels al veel gezegd. Hopelijk valt het mee en mogen we straks weer meer doen. Mooi kerstweekend!

Foto’s met een verhaaltje. Van gebak bij de koffie.Een jaarlijkse traditie van het Stichtings-bestuur voor de werkers van de maandagochtendploeg. Nog net op tijd, voordat de harde lockdown een feit was. En een foto van de Nova Vita-kerstboom op het pleintje. Niet vol kerst-ballen maar met mondkapjes. Toepasselijk, nu er weer van alles niet door kan gaan.

Kerstmiddag moppers gaat woensdagmiddag niet door. De reden is bekend. Wel mogen de maandagwerkers om 3 u. langskomen, binnen de geldende regels. Surprise, surprise…

Leen Tijsterman op 81-jarige leeftijd overleden. De Koger (erelid van KFC)was eind jaren ’50 speler (en animator!) van het schippers-elftal, dat Knollendam enige jaren had.

UITSMIJTER . Uit de ‘Ode aan de limerick’ (Gedichten met een knipoog van T. Hola).

Een vijfjarige kleuter uit Drachten
stond naar een ijsje te smachten.
Hij pakte bezweet
de ijscoman beet