Nieuwsbrief 230

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 22 december 2021—————— www.vvknollendam.nl-————————-Nieuwsbrief  230

(8) ‘Knollendam 75 jaar’, jubileumblad van Ronald Peeters (1961-2018).  Tijdens het seizoen 1962-63 was er een kleine ijstijd, zonder voetbal. Wel schaatsen. Zo ook de 12e elfstedentocht (-20 bij de start op 18-1-’63) gewonnen door de recent overleden Reinier Paping (90). Onder de deel-nemers de Oostknollendammers Piet en Cor Prins. De broers mochten vanwege de bittere kou niet verder; zoals de meesten. Slechts 58 wedstrijd- en 69 toerschaatsers reden de historische tocht uit. 

Tennisbond duidelijk: ‘enkelen’ wel toegestaan

‘Dubbelen mag niet’

Als voetbalclub-plus (Knollendam heeft ook tennis en petanque in het pakket) hebben we met regels van verschillende sportbonden te maken. Zoals van tennis. Die zijn duidelijk over dubbelen tijdens de huidige lockdown. ”Dat mag niet. Dat is sporten met een groep van 4, ongeacht de afstand tussen de spelers. Volwassenen mogen met 2 personen buiten sporten op sportlocaties, op 1.5 meter afstand van elkaar. Enkelspel is dus toegestaan”. Zie knltb.nl

Foto’s met een verhaaltje. Van twee moppers (en ereleden!), met een zojuist gekregen tas vol lekkernijen, voor het gedane vrijwilligerswerk dit jaar. De andere foto is van Jaap Leegwater. Hij was dinsdagmorgen al vroeg op ons sportpark en schoot dit fraaie beeld.

‘Zwart-voetballers’ weggestuurd. Vanmiddag weer, kwamen er die jongemannen uit Wormer/Wormerveer bij ons uitgebreid ’trainen’, compleet met oefen-attributen. Een oud-bestuurslid stuurde ze weg. Wel met de mededeling dat ze welkom zijn, maar dan als lid.

Sites KNVB en NJBB  (Nederlandse Jeu de Boules Bond) drukbezocht. Logisch, de regels veranderen in corona-tijd nogal eens. Zie voor actuele informatie: knvb.nl & njbb.nl

UITSMIJTER. Van De Schrijvertjes, deelnemers aan de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz (De Orkaan).

Een commandeur uit Jisp had te laat in de smiezen,
dat zijn Baskische harpoenier de Groenlandse vis zou verliezen.
Het fluitschip naar Spitsbergen was extra-ordinary met
een wel gestoffeerde walvisvleet.