Nieuwsbrief 232

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 27 december 2021—————— www.vvknollendam.nl-————————-Nieuwsbrief  232

(1) Oostknollendammer Piet Nieuwenhuizen woont  50 jaar in het dorp. Hij werd al snel lid van ”de voetbal”, als speler en (later) penningmeester. Zijn herinneringen schreef hij op.

”Penningmeester.  Ruimeen jaar geleden is Dick Stam overleden. Dick was tot 1973 onze penning-meester. Aanleiding om eens terug te kijken in de tijd. Vijftig jaar geleden kwam ik in Oost-knollendam wonen. Al snel werd ik lid van Knollendam, trainde op donderdag en voetbalde vele jaren in het vierde elftal. In 1973 stopte Dick als penningmeester, kort nadat er een noodwinkel uit Wormerveer was gekocht en opgebouwd als voetbalkantine, ’t Trefpunt. Dit was een flinke finan-ciële aderlating voor onze club, ondanks een subsidie van de (toenmalige) gemeente Wormer”.

Gelukkig 2022

De Pers- en Propaganda Commissie van vv Knollendam (Car en Bart) wenst iedereen veel geluk en gezondheid in 2022. Hopelijk kunnen we ons ’90 jaar bestaan’ veilig vieren. En… dat we in 2022/23 weer een eerste elftal hebben.

Foto’s met een verhaaltje. Uit het Noordhollands Dagblad, van Oostknollendammer Nordin Bakker. Hij is keeper bij Beroe Stara Zagora in Bulgarije en nu even terug in de Zaanstreek.

”Ik hoop dat ik een nieuwe kans krijg,  zegt Nordin in het NHD. Na negen basis-plaatsen is hij zijn plek  nu even kwijt. ”Mijn doel is te slagen bij deze club”, zegt de doelman, die via Knollendam (erelid Car Husslage en oma Gerda van der Kleij waren bij ons zijn eerste trainers), Fortuna Wormerveer en Volendam nu in Bulgarije speelt. Zijn ultieme doel is ooit te mogen spelen in de eredivisie. ”Dat kriebelt wel”. Nordin (24) heeft in Bulgarije een contract tot de zomer van 2023.

UITSMIJTER. Limericks, uit de Grote Zaanse Geschiedenis Quiz (De Orkaan).

Er was in de Zaanstreek een slimmerik.
Die zag in een gebouw aan de Zaan een enorme fik.
Rijp voor een gedicht volgde de maakster het rijmschema nauwgezet.
Maar had niet meer goed op de inhoud gelet.