Nieuwsbrief 233

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 27 december 2021 (editie 2)————– vvknollendam.nl————————–Nieuwsbrief  233

(2) Oostknollendammer Piet Nieuwenhuizen woont 50 jaar in het dorp. Hij werd vrij snel lid van ”de voetbal”, als speler en (later) penningmeester. Zijn herinneringen schreef hij op.

”Terug naar een gezonde financiële situatie”. Op verzoek van Car Husslage ben ik na Dick Stam penningmeester geworden. Het eerste wat ik deed was de contributie verhogen. Met name die van de jeugd, want die betaalden 10 cent in de week, terwijl het bij omliggende voetbalclubs veel hoger was. Dit was wel tegen het zere been van de jeugdcommissie Rinus van der Sluijs en George Kristians sr., maar na een paar maanden waren ze er aan gewend”.

Verwarming kantine stuk, cartridges PPC op

Pechdag moppers

Geen wereldleed natuurlijk, deze maandagmorgen. Maar toch… De verwarming van kantine en kleedkamers bleek stuk.Vanuit een koud clubhuis belde mop-voorman Jaap Leegwater de reparateur. Tevergeefs, na een uur stond-ie nog in de wachtrij. Bij het afdrukken van de nieuwsbrieven ging het ook al mis. ‘Geel’ bleek ineens op, maar de voorraad cartridges ook.

Foto’s met een verhaaltje. Het koffiedrinken van de maandagochtendploeg. Niet in de kantine vanmorgen, maar in blokhut ’t Melkhuisje; het ‘clubhuis’ van de tennis en petanque.

Bericht uit Millingen aan de Rijn. Wij wensen jullie een gezond 2022 toe, ook natuurlijk alle moppers. Hopen op een sportief jaar en feestelijke jubileum-viering. Groeten Ina & Coen Nieborg.

Filmpje (8 mm) 1970-kampioenschap Knollendam boven water. Dat liet Anuscha Stam, de dochter van Dick, de PPC onlangs weten. Of we als club daar belangstelling voor hebben. Zeker!

UITSMIJTER . Uit de ‘Ode aan de limerick’ (Gedichten met een knipoog van T. Hola).

Een zwerver, heel arm, uit Harderwijk
werd zomaar op een dag stinkend rijk.
Want hij vond op de stoep
een winnend lot in hondenpoep.