Nieuwsbrief 234

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 29 december 2021—————— www.vvknollendam.nl-————————-Nieuwsbrief  234

(3) Oostknollendammer Piet Nieuwenhuizen woont  50 jaar in het dorp. Hij werd al snel lid van ”de voetbal”, als speler en (later) penningmeester. Zijn herinneringen schreef hij op. ”Met George Kristians sr. heb ik de centrale verwarming van de voetbal-kantine gerepareerd en een aantal nieuwe leidingen aangelegd. Verder werd het donateurschap weer opgepakt. Cor Bus regelde Wormer en samen met Lien Veldhuis ging ik langs de deuren in Oost-knollendam. Het voordeel was dat ik, als nieuwkomer in het dorp, de mensen leerde kennen.”

Voorzitter: huldigen kan je niet blijven uitstellen

Speldjes in mei?

Altijd een feestelijk momentje, het huldigen van trouwe leden tijdens de nieuwjaarsreceptie.  Dat kan zaterdag door de aanhoudende pandemie niet doorgaan, voor de tweede keer. ”Dat kan je eigenlijk niet blijven uitstellen”, zegt voorzitter George Zwart. ”Misschien is het een optie dat volgend jaar te doen, tijdens één van de festiviteiten rond het 90-jarig bestaan”.

Foto met een verhaaltje. Van George Zwart tijdens een nieuwsjaarsreceptie, toen het nog mocht. Onze scheidende voorzitter huldigt Adriaan de Groot, een oer-vv Knollendammer.

Verwarming kantine doet het weer. Was een fluitje van een cent, aldus Jaap Leegwater. De monteur was maandag snel klaar. ”Van een draadloze verbinding was de batterij leeg”.

UITSMIJTER. Uit ‘Grappige limericks over sport’ van Patrick Staudt (zie ook de illustratie).

Een veelbelovend renner uit Brasschaat
Kreeg een nieuwe koersfiets echt op maat
Hij won elke wedstrijd
Want hij zat al die tijd
Op een zadel met ingebouwd spuitapparaat!