Nieuwsbrief 235

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 1 januari 2022 ————– * GELUKKIG NIEUWJAAR *——Nieuwsbrief  235 (4e jaargang)

(4) Piet Nieuwenhuizen woont 50 jaar in het dorp. Hij werd meteen lid van ‘de voetbal’; eerst als speler, later ook  als penningmeester. Zijn herinneringen schreef hij op. ”Voetbalkantine ‘Het Trefpunt’. Met George Kristians sr. heb ik de centrale verwarming gerepareerd en enige lei-dingen vernieuwd. Door een aantal leden werd er in de voetbalkantine een toog getimmerd voor de verkoop van dranken en snoep. Ook kwam er een geregelde kantine-dienst. Ik werkte op een scheepswerf in Zaandam, naast een betonfabriek waar tegels en bouwmaterialen werden gemaakt. De directeur van dat bedrijf had een zeilboot en die was door een lekkende kraan gezonken. Wij hebben toen gezorgd dat het schip weer boven water kwam en hij vroeg mij wat de kosten waren…”.

‘Knol 90’ * Feest * George stopt * 1e terug?

Welkom 2022

Zou zomaar een mooi jaar kunnen worden, 2022. Met corona eindelijk op de terugweg (hopen we) en de jubileum-activiteiten (Knollendam 90 jaar!) in aantocht. Zaterdag 5 febru- ari de eerste, de reünie. En dan in mei buiten het grote, 3-daagse feest. En hoe mooi zal het zijn, als we het seizoen 2022/23 weer een eerste elftal bij de KNVB kunnen inschrijven?

Foto met een verhaaltje. Van George Zwart, voorzitter van vv Knollendam. Hij stopt er dit jaar mee. Een opvolger is er nog niet. Hopelijk komt ook dat goed, in dit nog zo prille jaar.

Filmpje Anuscha Stam naar SHOK. Voorzitter Thijs Ris is blij met de (unieke) 1970-beelden van het kampioensduel uit tegen Hauwert. Het 8 mm-filmpje moet eerst nog worden gedigitaliseerd. ”Daarna komt het in ons film-archief en gaan we het vertonen”.

UITSMIJTER. Uit ‘Grappige limericks over sport’ van Patrick Staudt (zie ook de illustratie).

De volleybalspeelsters van Niederglocken
Die kunnen niet smashen en ook niet blokken
Maar het talrijk publiek
Een echte mannenkliek