Nieuwsbrief 236

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 3 januari 2022—————- www.vvknollendam.nl-————–Nieuwsbrief  236 (4e jaargang)

(5) Piet Nieuwenhuizen over  zijn tijd  als penningmeester, in de jaren ’70. Bij zijn Scheeps-werf  Vooruit haalde hij een gezonken boot boven water, van de buurman . Die vroeg  wat de kosten waren. ”Ik antwoordde: ‘Voor een goede buur doen wij alles gratis. Maar heb je niet wat tegels en fietsenrekken voor de voetbalvereniging Knollendam?’ Geen probleem. Er werd een vrachtwagen vol naar Oostknollendam gestuurd. Samen met Jan Krijgsman en Klaas de Wild werd er een tegelpad met fietsenrekken aangelegd, nadat tien leden van Knol-lendam 40 kuub zand hadden aangebracht. De tegels en de fietsenrekken zijn er nog steeds”.

‘Raadselachtige’ container in Oostknollendam

Mysterie opgelost

Ineens stond-ie er. Op ‘onze’ parkeerplaats, naast de drie afvalcontainers voor textiel, papier, glas. Die staan er al jaren. Maar het grijze, vierde gevaarte met zes (voor- en achterkant) verschillende gaten is hagelnieuw. Ietwat mysterieus. Een telefoontje naar wethouder Harold Halewijn bracht uitkomst. ”Die is onder meer voor batterijen, klein chemisch afval”. Een brief erover volgt. (Zie foto).

Tekening met een verhaaltje. Geen verhaaltje maar bij een limerick de komende afleveringen.

Klein Wimbledon-lid Moniek Nooij neemt nieuwjaarsduik. In de Jagersplas, zien we op een foto in het NHD. ‘En dat mag best in de nieuwsbrief’, liet ze vanmorgen na een uurtje tennissen vriendelijk weten. ‘Ik lees wel over Verstappen, maar dit is ook een prestatie hoor’.

UITSMIJTER. Uit ‘Grappige limericks over sport’ van de Belg Patrick Staudt (met tekening).

Een zeer berucht tennis-echtpaar uit Wellen
Kreeg tijdens ’t dubbel-gemengd weer rellen
Zij sloeg hem met haar racket
In een wijde boog over ’t net
En vroeg de scheidsrechter dit punt ook te tellen