Nieuwsbrief 237

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Donderdag 6  januari 2022 ————— www.vvknollendam.nl————-Nieuwsbrief  237 (4e jaargang)

(6) Piet Nieuwenhuizen over de financiering van de eerste (houten) kantine in de jaren ’70. ”Voor de aankoop en opbouw van de nieuwe voetbalkantine, was er via de gemeente Wormer een subsidie ontvangen met een bijzondere constructie. Wij kregen dan geld van het Rijk, maar moesten een deel terugbetalen. Door de vele kosten die gemaakt waren voor de voetbalkantine was dat deel nooit terugbetaald. Maar ik had geluk. Bij mijn overbuurman Klaas Bus kwam altijd  tweemaal per week de kassier van Wormer verse melk halen, de heer Huisman. Ik raakte met hem aan de praat; vertelde dat ik penningmeester was geworden van vv Knollendam. En dat het onmogelijk was om de schuld aan de gemeente terug te betalen en dat Knollendam mogelijk failliet zou gaan. Hij be-loofde dat hij de zaak zou bespreken met B & W.  En zowaar… de schuld werd kwijt gescholden”.

Volgende week beslissing over doorgaan

Reünie nog onzeker

We zijn jarig. Bijna dan. Op 30 januari 1932 vond zoals bekend de oprichtingsvergadering van Voetbal Vereniging Knollendam plaats, in De Hengelaar, het café van Jasper Roos. Eind deze maand dus 90 jaar geleden. In het kader van ‘Knol 90’ staan er uiteraard feestelijkheden op het programma. Als eerste een receptie/reünie, zaterdagmiddag 5 februari in ons club-huis. Of dat door kan gaan? ”Volgende week beslissen we”, aldus voorzitter George Zwart.

Foto met een verhaaltje. Van Jaap Leegwater en Klaas Bankersen, in de VVK-werkplaats. Winterschilder Jaap neemt nu alle 30 stoelen onder handen, Klaas kijkt belangstellend toe.

De Klein Wimbledon-tenniscommissie wenst alle leden een gezond en sportief 2022. Vanwege corona hebben we besloten het snerttoernooi twee weken uit te stellen. Dat gaat nu plaatsvinden op zaterdag 29 januari, aanvang 13.00 u. Opgeven via: ovide@quicknet.nl

UITSMIJTER. Uit ‘Grappige limericks over sport’ van de Belg Patrick Staudt (zie tekening).

Een jonge profvoetballer uit Duffel
Vrijde met scheidsrechters dochter Vansnuffel
Maar de vader floot
De jongen kreeg rood