Nieuwsbrief 239

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 10  januari 2022 ————— www.vvknollendam.nl————-Nieuwsbrief  239 (4e jaargang)

(8) Piets herinneringen aan de jaren ’70.  ”Aankoop voetbalveld. In Wormer werd door de gemeente veel gedaan voor WSV en Groen Geel. Als bestuur hebben we toen een plan gemaakt voor een voetbal- en trainingsveld, met parkeerplaats. Aan de gemeente werd gevraagd hiervoor grond aan te kopen en dat te realiseren. Na een jaar nam de gemeente het onderhoud over en kon Gerard Noom zich wijden aan de verkoop van houten vaten. Omdat wij niets meer vernamen van de gemeente ging het dagelijks bestuur (Piet Bas, Car Husslage en Piet Nieuwenhuizen) naar  burge-meester Janssens. Die nam contact op met het hoofd gemeentewerken en kreeg te horen: ‘die boer wil niet verkopen’. Dus Car en Piet naar de eigenaar van de grond Co Prins en die vertelde: ‘ik heb nooit meer iets gehoord van de gemeente, ze mogen van mij al mijn land  kopen’. De volgende dag de burgemeester weer gebeld. Na verloop van tijd begon de bal te rollen en werd de aankoop en inrichting van het veld door de gemeenteraad goedgekeurd, helaas (nog) zonder parkeerterrein”.

Wordt seizoen zondag nu wel of niet hervat?

Onzekerheid troef

Ze staan nog op de KNVB-app ‘voetbal.nl’, twee thuiswedstrijden zondag bij Knollendam, van het 2e en 4e. Of ze doorgaan? Trainer Andy denkt van niet. ‘Ik verwacht op 6 februari’.

Foto met een verhaaltje. Van het affichebordje bij de ingang van ons complex. Met daarop de aankondiging van weer eens 2 thuiswedstrijden, komende zondag. Maar of ze doorgaan?

Klein Wimbledon-snerttoernooi. Zaterdag 29 januari. Opgeven kan nog:ovide@quicknet.nl

UITSMIJTER. Uit ‘Grappige limericks over sport’ van de Belg Patrick Staudt (zie tekening)
Een knappe voetbalspeler uit Tervant
Zorgt voor veel supporters langs de kant
Zelfs met de wind tegen
Kan zijn schot zwaar wegen
Hij scoort met voet, knie, borst, hoofd en… hand!