Nieuwsbrief 240

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 12 januari 2022————– www.vvknollendam.nl-————Nieuwsbrief  240 (4e jaargang)

(9) Piet Nieuwenhuizen over de aanleg van een nieuw veld en bouw (eerste) kantine, eind jaren ’70. ”Er werd gestart in 1978 en Piet Nieuwenhuizen nam de coördinatie ter hand. Hij gaf het penning-meesterschap over aan Jaap Leegwater. Jaap heeft dat gedaan tot 2010 en kan een boek schrijven over wat er in die tijd allemaal bij Knollendam is gepasseerd. In ieder geval een gezonde vereniging en een prachtige accommodatie. GVO ging fuseren met KVV. Ik weet niet hoe dat tot stand gekomen was, maar Knollendam kreeg een partij hout van de gesloopte tribune Dus ik met Rob van Boven naar Krommenie om het één en ander te sorteren. Plotseling kwam daar een man om de hoek. Die beweerde dat het hout van hem was en sloeg mij een gat in mijn hoofd. Rob sprong boven op hem en gaf hem een paar goede opdoffers, waarna hij het hazenpad koos. Er moesten wel vier krammen in mijn hoofd.Later in de week hebben Teun en Siem Groot met een vrachtwagen de boel weggehaald en naar Knollendam gebracht. (Gaat verder in nieuwsbrief 241).

Voetbal afgeblazen!

De KNVB heeft besloten dat tot en met vrijdag 21 januari alle wedstrijden in het amateur-voetbal komen te vervallen vanwege de huidige coronamaatregelen. Het gaat om zowel het veld- als het zaalvoetbal. Vrijdag 14 januari maakt het kabinet nieuwe maatregelen bekend.  

Foto met een verhaaltje. Van Reijer Oud (links) en Piet Nieuwenhuizen in 2017 (Knollen-dam 85 jaar). Reijer (had een drukke bloemenstal in Amsterdam-zuid) speelde in het vierde, net als Piet; die was tevens penningmeester in de jaren ’70 en schrijft daar nu over in de NB.

Amateurvoetbal nog ver weg? Als het aan de KNVB ligt niet. “Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario’s voor het vervolg van de competitie. Nu kunnen 1,2 miljoen amateurvoetballers amper sporten”, zegt Jan Dirk van der Zee van de voetbalbond. 

UITSMIJTER. Uit ‘Grappige limericks over sport’ van de Belg Patrick Staudt (met tekening).

Een basketbalspeler uit Beringen
Die zag maar al te graag mooie dingen
Door dat frivole leven
Gingen zijn handen beven