Nieuwsbrief 242

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 16  januari 2022—————- www.vvknollendam.nl-————–Nieuwsbrief  242 (4e jaargang)

(11) Piets herinneringen. Over de jaren ’70. Het (trainings)veld werd met eigen mensen flink aangepakt.  ”Als de velden elders in de Zaanstreek afgekeurd waren kon je bij Knollendam gewoon voetballen. Er werden bij het trainingsveld twee lichtmasten besteld, door Cees van der Kleij werd een funderingsberekening gemaakt. Met een grote groep Knollendammers werden de lichtmasten geplaatst en door Fred Groot aangesloten. Als laatste werden er rond het veld een aantal bomen en struiken geplaatst. Daarna vond ik het welletjes en stopte als bestuurslid”. Laatste in NB 243.

Winterstop ook voor boulers voorbij

Donderdag trainen!

Het mag weer, sporten! Goed nieuws voor de leden van onze omni-vereniging. De voetbal-lers mogen vanaf deze week weer volop trainen. En dat gaat natuurlijk ook gebeuren. Het spelen van wedstrijden nog niet, maar trainen mag wel. Donderdagavond vanaf 19.30 uur.

Foto met een verhaaltje. ‘Top-overleg’ op maandag. Voorzitter George Zwart (hij treedt in mei af; er is nog geen opvolger) bezoekt de werkers. Vlnr Jaap, George, Aad, Hein en Car.

Boulers: weer ‘heerlijk boulen’ (foto). Dat laat Jacintha de leden vandaag via een appje weten. ”Buiten sporten mag weer, ook ’s avonds. We kunnen dus weer heerlijk boulen. Als vanouds vrijdagavond vanaf 19 uur. Tot ziens op de baan”, aldus de KnolBoules-secretaris.

Nieuwsbrief 243 wordt een thema-nummer. Over de eerste maandagploeg, die eind jaren ’70 ontstond. Oud-bestuurder Piet Nieuwenhuizen schrijft daarover in zijn laatste aflevering.

UITSMIJTER. Uit ‘Ode aan de limerick’. (Gedichten met een knipoog). T. Hola.

Een hongerige zeehond te Pieterburen
verwachtte zijn haring al uren.
Hij klaagde steen en been,
uiteindelijk kreeg hij er één,