Nieuwsbrief 248

KnolKnal 2.0

  Tussen ons veld en begraafplaats zouden ze 200 huizen moeten bouwen . (VVK-erelid)

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 30  januari 2022——————— SPECIAL ‘KNOL 90’—————————–Nieuwsbrief  248

”Namens de maandagochtendploeg feliciteer ik vandaag vv Knollendam met onze 90e verjaar-dag. We kunnen trots zijn op wat er in die tijd is bereikt. Op naar de honderd!” Jaap Leegwater, erelid

‘Over tien jaar eeuweling, dat halen we ook’

Knol is jarig, 90!

”Halen we de 100 jaar nog wel?”, vroeg een ietwat mopperige mopper. De ’90’ is bereikt, vandaag dus. Hoera! In 2032 zijn we eeuweling, maar halen we dat ook? De meeste werkers  denken van wel. ”We hebben een prachtig complex, dat zal altijd nieuwe leden trekken”, zegt een immer positief erelid. Een ander wijst op Klein Wimbledon, de bloeiende tennis-afdeling. ”Uniek voor een kleine club, onze tennisbaan”. Mopper-nummer-drie noemt het feit dat vv Knollendam een heuse omni-club is geworden, met voetbal (3 elftallen), tennis (55 leden) en petanque (30 leden). ”Daarmee voorzien we in een behoefte, dat blijft ook zo”.

Foto met een verhaaltje. Knollendam 1 in 1938. Staand vlnr A. Dekker, C. de Vos, Kl. Louw, C.  Bus, G. Bloem, F. van der Kleij, G. Dekker, C. Tentij; gehurkt: J. Sint, J. Max en G. de Zwijger.

”We bestaan 75 jaar en we hebben ook 75 jeugdleden”, zegt René Oortwijn in de jubileum-uitgave van 2007. Het jeugdbestuur bestond toen uit René Oortwijn (voorzitter), Jan Boer (secre-taris), Rob Floris (penningmeester) en de leden Sven Brandt, Cees Jan Fonteijn, Henk v.d. Meulen.

Het Knollendam-bestuur tijdens het 25 jaar bestaan in 1957: vlnr: Jan Rol, Cor Siekerman, Jaap Kelder (staat), Gerbrand Bloem (voorzitter), Klaas Kleijn (staat), Cor Bus en Leen Boerkoel. (Foto).

”De club werd in de oorlog met opheffing bedreigd. Jan Rol (vader van Gerrit, Marijke, Nel en Alie) uit Markenbinnen wist dat tijdens een extra vergadering te voorkomen. Knol-lendam had in het verleden veel leden ‘van Marken’. Volgens geschiedkundigen omdat ons veld voornamelijk drijft op takken