Nieuwsbrief 253

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 7 februari 2022 ————————vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief  253

Maandagochtendploeg bestaat straks 20 jaar. In mei.Jaap Leegwater nam in 2002 hetinitiatief. Met enige vroege pensionado’s vormde hij indertijd de eerste MOP.  Inmiddels kent de ploeg 10 (voor)namen: Klaas, Car, Jaap, Aad, Hein, Bart, Gerard, Pim, Evert, Jan.

Nova Vita verrast jubilerend Knollendam

Cement voor jarige!

Nova Vita kwam gisteren met een verrassing naar de kantine, een zak metselcement; be-stemd voor jubilaris Knollendam (90!). ”Als symbolisch cadeau en positieve basis voor vol-gende decennia èn een nieuwe dug-out”, volgens het begeleidende briefje. De dorpsvereni-ging is lovend over de jubilaris. ”VVK is een belangrijke vereniging in Oostknollendam, speelt een waardevolle rol als ontmoetingsplek voor dorpsbewoners en mensen daarbuiten”.  

Foto’s met een verhaaltje. Knollendam (90 jaar) kreeg gistermiddag van Nova Vita (100 jaar) cement, een gele helm en stenen (zie briefje). Voorzitter George (r) was er blij mee.

Koeken bij de koffie vandaag bij de MOP. Aad Stam was afgelopen week jarig. De voor-malige Knollendam 1-linksbuiten (erelid, ijsmeester, AZ-supporter) werd 73 jaar. Van harte! 

‘CITATEN VAN RONALD’ (1961-2018). Willekeurig overgenomen uit zijn boek ‘De tweede helft’.

De wipkip dreigt uit het straatbeeld te verdwijnen. Net als die andere typische bezigheden zoals zeugwerpen, kloothappen, uier-schommelen, zakdweilen en bijlkoppen. Wie weet nog hoe lang het geleden is dat het nationeel record geitslingeren voor het laatst is verbeterd? En waarom eten we eigenlijk geen balkenbrij meer, of broeder, jan inde zak, zaanse sloerie met ouwe wijvensnot? Of duffe Arie met krenten, kolder in je broek, polderknudde? Misschien wel omdat het niet te vreten is.