Nieuwsbrief 295

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 12  juni 2022 ————-PPC FELICITEERT KNOLLENDAM 3————– Nieuwsbrief  295

Spelers op platte kar door dorp

Derde kampioen

Kampioen! Knollendam 3 maakte vandaag korte metten met Limmen 7. Het werd op ons zonnige sportpark 10-4. Daarmee was de titel van het derde een feit. Het feest kon beginnen. Bier, groen-gele fakkels. En tenslotte op de platte kar door Oostknollendam, een jarenlange traditie bij VVK. Zeer terecht natuurlijk, de titel. Vrijwel het hele seizoen was het 3e in achtervolging op KFC 5, dat in punten tot vandaag gelijk met de groen-gelen stond. Maar het doelsaldo van de onzen was veel beter. Hiermee krijgt ons jubileumjaar extra glans!

Foto’s met een verhaaltje. Na het laatste fluitsignaal van Knol 3-Limmen 7 ging het snel los op ons sportpark. Meters bier, fakkels en… een heuse rondrit! (Foto’s Andy en Sandra).

De eerste helft van 2021 zit er nu op, het seizoen 2021/22 is vrijwel voorbij. Het vierde speelde vanmiddag nog tegen KFC 6. Het werd een monsterzege voor Knollendam 4: 8-0. Nu op naar 2022/23. Maar eerst vakantie. Om ergens in augustus/september weer met frisse moed te beginnen. Hopelijk blijven Knollendam-leden de club trouw en melden zich nog enige nieuwe voetballers. Opdat we dan 2 of 3 teams kunnen inschrijven. Hoop doet leven!

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Over erelid Klaas Bankersen in de jubileum-uitgave van 2007.
”Afgelopen zomer, toen de mussen dood van het dak vielen, was Klaas dagelijks op het veld te vinden om het gras in goede conditie te houden; daar slaagde hij gelukkig weer met glans in. Om de zoveel uur legde hij de merkwaardige sproei-installatie in de juiste positie om het naar  water snakkende gras in alle hoeken te kunnen besprenkelen. Bij de start van de competitie lag er dan ook een biljartlaken, waar menig club jaloers op zou zijn. Eigenlijk is het kunst. Kunstgras eigenlijk”.

———————————-P R O G R A M M A———————————–

Oranje in Nations League. Dinsdag 14 juni: Nederland-Wales; donderdag 22 september: Polen-Nederland; zondag 25 september: Nederland-België.

Formule 1. Zondag 19 juni: Canada; zondag 3 juli: Gr.-Brittannië; zondag 10 juli: Oostenrijk; zondag 24 juli: Frankrijk; zondag 31 juli: Hongarije; zondag 28 aug.: België; zo 4 sept.: Zandvoort.