Nieuwsbrief 298

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 20 juni 2022- –———We wensen iedereen een warme zomer ——————Nieuwsbrief  298

Knollendam 1: Texel en ‘de Noord’?

Regio-indeling

Knollendam 1 richting Texel? Daar lijkt het wel op. ”De vierde en vijfde klasse worden komend seizoen door de KNVB ‘flexibel’ ingedeeld (aantal poules en aantal teams per poule staat niet vast), zodat de regionale derby’s behouden kunnen blijven”, lezen we vandaag in het NHD. Overigens begint de competitie voor onze elftallen op zondag 25 september.

Foto’s met een verhaaltje. Van Werner van Eck, het oudste actieve tennislid van Klein Wimbledon. Hij (89) prijkt deze maand op de cover van ‘Kijk Krommenie’. Daarin een interview met Werner – hij tennist al jaren elke maandagmiddag bij ons, nu met Ria, Car, Evert en Bart – vanwege zijn verdienste voor de150-jarige turnvereniging Lycurgus-Hygiëa in Krommenie. En een foto van de Mop-werkers vanmorgen, die ook in de zomer doorgaan.

Midzomertoernooi vrijdag (24 juni) bij KnolBoules. Vanaf 19 uur strijden dan wellicht meer dan 20 leden op de tien banen van onze boule-afdeling om de prijzen. Kom op tijd!

Moppers naar De Woude. De afspraken zijn gemaakt. Woensdag 13 juli prikken de man-nen een vorkje in ’t Kombof. Op de fiets ditmaal. Vertrek (16 u.) bij pontje Oostknollendam.

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Uit het afscheidsnummer (1985) van de papieren Knol Knal.

”Blokker geniet enige landelijke bekendheid. In 1964 landden de Beatles in Nederland. Zonder de zieke Ringo Starr – hij had keurig afbericht gegeven – maar met Jimmy Nicoll. In Blokker gaven ze twee concerten, voor duizenden krijsende Blokkers. Vijftien jaar later weer reuring in dat dorp, Knollendam kwam langs. Dat bezoek bracht slechts één krijsende inwoner op de been. Van een inwoner die groente verbouwde in een kleine kas, achter het doel waar Knollendam aan het inschieten was. Coen Nieborg kreeg de bal verkeerd op zijn pantoffel en schoot de kas aan flarden. Dat maakte veel indruk. Er werd zelfs overwogen ter herinnering een monument op te richten van dit huzarenstukje. Is gek genoeg nooit gebeurd;