Nieuwsbrief 301

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 27  juni 2022 ————-De PPC wenst iedereen een mooie zomer————– Nieuwsbrief  301

Knollendam-veld ligt bezaait met keutels

Kunstgras-hazen

Je ziet ze niet zo vaak, maar ze zijn er wel: hazen die ons veld frequenteren. Bezaait mis-schien net niet helemaal, maar toch… De maandagwerkers zagen ze vanmorgen overal op ons kunstgras liggen, hazenkeutels. Gek genoeg vooral rond de doelen. Kennelijk is dat de ontmoetingsplaats van de ongenode gasten. Erik Hartman (hij maakte bijgaande foto), van Stichting Beheer VVK, suggereerde dat er misschien twee ploegen zijn, Oost tegen West…   

Foto met een verhaaltje. Van het weghalen vanmorgen van de vaste doelen. Inmiddels een vast ritueel bij Knollendam; einde seizoen gaan ze richting zomer-stalling, ergens eind au-gustus komen ze weer tevoorschijn. Waarom? Om wildvoetballers te ontmoedigen. Die we-ten ons steeds te vinden, tijdens de zomerstop. Alle doelen staan nu achter slot en grendel.  

Kunstgras-firma Ceelen laat het (weer) afweten. Vandaag zou groot onderhoud worden gepleegd op ons complex, zowel aan het hoofdveld als de tennisbaan. Maar opnieuw (dat gebeurde al eerder) liet de firma uit Zeewolde weten dat het niet doorging. ”Twee zieken”.

Grasmaaier stuk. Alles groeit als een gek momenteel. Ook het gras, merkte vanmorgen grasmeester Aad Stam tijdens het maaien. ”Het is al veel te lang, ik loop steeds vast”. Tot-ie echt stuk was en hij er vanmiddag spoorslags mee naar de leverancier in de Beemster moest.

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Ook spelers van ver over de grenzen speelden bij Knollendam.
”Zoals Steve Mail. Een Engelsman die een jaartje op het middenveld in het vierde liep. Voornamelijk in de weg volgens ingewijden en kenners op de Leegwater-tribune.  En geen typische Engelse voetballer volgens Bertus Velthuijs, want ”hij had al zijn tanden nog…”.

———————————-P R O G R A M M A———————————–

WK voetbal in Qatar. Het toernooi wordt gehouden van maandag 21 november t/m zondag 18 december. De 32 deelnemende landen (waaronder Nederland) spelen hun wedstrijden in 8 stadions.

Formule 1. Zondag 3 juli: Groot-Brittannië; zondag 10 juli: Oostenrijk; zondag 24 juli: Frankrijk; zondag 31 juli: Hongarije; zondag 28 augustus: België; zondag 4 september. Zandvoort.