Nieuwsbrief 312

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 15 augustus 2022- –——————–vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief 312

Vanaf vrijdag weer, sinds 2019

Kermis, eindelijk

Kermis in Oostknollendam, vanaf vrijdag t/m maandag. Het mag weer. In 2019 was de laatste keer. Toen kwam de Corona-pandemie en maakte het organiserende Nova Vita nood-gedwongen pas op de plaats. Maar voor 2022 heeft de Dorpsvereniging weer een gevari-eerd programma samengesteld, dat vrijdag begint met de kinderkermis en band ‘No Signal’.

Foto met een verhaaltje. Lang zal-ie leven… Het klonk de jarige Klaas Bankersen (97) vanmorgen als muziek in de oren tijdens de koffie bij de Moppers. Hij had een tijdje wat moeite met lopen, maar vandaag niet. Met wandelstok ‘haalde’ hij de kantine met gemak.

Nieuwe lampen voor lichtmasten. Een werknemer van een Gorinchems bedrijf was er vanmorgen voor uit ’t zuiden gekomen. Hij plaatste ook ‘pennen’ tegen vogels. (Zie foto).

Kermis-tennistoernooi nu op zaterdag 27 augustus, aanvang 13 uur. Afgelopen zaterdag kon het niet doorgaan, veel te warm. Meedoen kan overigens nog steeds: ovide@quicknet.nl

Mop-etentje nu naar woensdag 14 september. Het uitstapje naar De Woude werd eerder uitgesteld. Het programma is ongewijzigd. Om 16 uur verzamelen bij ’t pontje, met de fiets.

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Uit het afscheidsnummer van de papieren Knol Knal (1985).

”Om de financiering van ons nieuwe clubhuis rond te krijgen werd een in groen-gele kleuren geschilderde ijzeren paal in de oude kantine geplaatst; met bovenin een gleuf waar bezoekers een donatie in mochten deponeren. Dat werd een groot succes; velen (ook onze Engelse, Duitse en  Spaanse gasten in die tijd) wierpen gul hun wisselgeld in de paal. Maar een week voordat de paal zou worden geleegd, hebben onverlaten de paal omgezaagd en gingen er met de buit vandoor…”. 

————————————E R E D I V I S I E————————————–