Nieuwsbrief 313

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Donderdag 18 augustus 2022 ——————-vvknollendam.nl—————————— Nieuwsbrief  313

Vanavond in Zaandam tegen RCZ 1 (zo)

Debuut Knol 1

Vanavond staat er weer een heus Knollendam 1 aan de aftrap van een ‘echte’ wedstrijd. Tijdens het RCZ-toernooi nemen onze spelers het vanaf 19 uur op tegen het 1e elftal (zo) van de Zaandam-mers. Een pittige klus vindt ook trainer Huitema.”Maar dat geeft niet. Wij willen speelminuten in de benen krijgen. En daarna gezellig met elkaar een drankje doen”, zegt Andy. ”Daarnaast is de groep nog niet compleet. Steeds is er wel wat, waardoor mensen niet aanwezig kunnen zijn. Dat moet zo snel mogelijk op orde komen”. Om 19.50 uur volgt het tweede duel, tegen WSV (za). Zaterdag a.s. speelt ons nieuwe vlaggenschip om 13.55 uur nog tegen RCZ (za) en tegen Beverwijk (14.50 uur).

Foto met verhaaltje. Van afgelopen maandag nog, toen Klaas Bankersen zijn 97e verjaar-dag vierde. Mopper Hein Noom was die dag de eerste die Klaas thuis kwam feliciteren.

Affiche-kastje Knollendam inmiddels vrijwel onzichtbaar. Door de almaar uitdijende wilgenbomen aan de dijk. Jammer. Ze worden op korte termijn flink gekortwiekt, hopen we.

Morgenavond start kermis Oostknollendam.Met de kinderkermis (18.30 u.). Ook busje gooien, kegelen, geitje melken. In ’t Dorpshuis: ballontrappen, vlotbruggen en band ‘No Signal’. (Foto).

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). In laatste (papieren) Knol Knal (1985) over leeghalen geldpaal.
”Enige tijd later meldde zich een weldoener bij penningmeester Jaap Leegwater. Die persoon wilde een bedrag storten, dat ongeveer gelijk was aan het bedrag dat uit de paal was gestolen. Dat werd vastgesteld op rond de 2500 gulden. De schenker maakte het over, onder voorwaarde dat Jaap nooit de naam van de gulle gever bekend zou maken. Een belofte die hij nog steeds ge-stand doet. Zelfs als hij enige consumpties heeft genuttigd blijven zijn lippen gesloten…”. Hulde!

———————–BETAALD VOETBAL: EUROPEES/EREDIVISIE——————–

Europees: Do 18 augustus: AZ-Gil Vicente (21 uur); wo 24 augustus: PSV-Rangers (21 uur).