Nieuwsbrief 314

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 21 augustus 2022- –———————-vvknollendam.nl——————————-Nieuwsbrief 314

Knollendam 1 steeds beter bij RCZ

‘Conditie opdoen’

Knollendam 1 sloot gisteren het RCZ-toernooi af met een kleine nederlaag tegen Beverwijk (0-2). Donderdag werd in Zaandam verloren van RCZ zo (0-7), WSV za (0-4); gisteren was eerder RCZ za (1-4) te sterk voor de groen-gelen. Andy Huitema zag echter wel een opgaan-de lijn. ”De laatste twee duels ging het al een stuk beter. Een overwinning komt zo steeds dichterbij”, aldus de trainer. Hij liet ook weten dat het vooral conditioneel veel beter moet.

Foto’s met een verhaaltje. Van het sloeproeien gistermiddag, op de Zaan, met start en finish achter het huis van de familie Husslage. Zeven teams streden tijdens het prachtige weer en voor veel publiek om de winst in de historische sloepen De Huysman en de Onrust. Dat waren: Spijkerboor, Jansen & Jansen, Zijp, Vrouwe, Trimmers, Noord, Ken u zelve. Tijdens een spannende finale met Spijkerboor trok Vrouwe (vooral deelnemers uit Jisp) aan het langste eind. En een foto van George Zwart, van de drukte in ’t Dorpshuis vrijdagavond.

Kermis: Zo 21 aug. Ringsteken met paard en wagen (14 uur); Reünie oud-Oostknollendammers & Rad van Fortuin (loten op de kermis,16 uur); Nova Vita-spellen en vlotbruggen (vanaf 16 uur).

Kermis: Ma 22 aug. Kinderzwembad (14 uur); Vrouwenmiddag (16 u.-18 u.); Bar Dorpshuis open (16 u.); Kussengevecht boven water (19 u.); Band That’s for U! In Dorpshuis (20 uur-01.00 uur).

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Over de clubblad-geschiedenis (uit de laatste Knol Knal 1985).

”Sinds 1946 hebben we een clubblad. Het kostte in die tijd dagen om het te vervaardigen. Op maandag begon het allemaal in het kantoor van ‘De Kray’. Het resultaat ging de volgende dag naar de school. Daar werd het door de leerlingen van meester Kuijpers gestencild. Het drukwerk ging vervolgens naar de fam. Kleijn, waar het blad in elkaar werd gezet. De naam ‘Knol Knal’ is een vondst van Car Husslage, Jos en Gerda Verploegen, Roel Kuijpers en Reijer Bloem”.

———————————-EREDIVISIE/EUROPEES———————————-

Eredivise.  Zo 21 aug.: Sparta-Ajax (14.30 u.); RKC-Feyenoord (16.45 u.). PSV, AZ, Twente vrij.