Nieuwsbrief 368

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 25  december 2022- –—————-FIJNE KERSTDAGEN——————–Nieuwsbrief  368

Tien dagen schaatsen in Oostknollendam

Klein Thialf open

Buiten was het gistermiddag plus10 graden, maar binnen in de grote tent op het dorpsplein van Oostknollendam werd vrolijk geschaatst. Door jong en oud. Velen bonden meteen na de openingswoorden van Wormerland-wethouder Tjeerd Pietersma de ijzers onder. En dat is ook de bedoeling van Nova Vita: tien dagen (tot 3 januari) een winters sfeertje in het dorp.

Foto-verhaaltje. Van de  musical Scrooge, gisteravond in ’t Dorpshuis. Twee uitverkochte voor-stellingen en twee keer een daverende ovatie. Kortom, de musical was een schot in de roos van het jubilerende Nova Vita. Op de foto’s: de musical-acteurs en Evert Klos als Ebenezer Scrooge.

Unive heeft werk Theo Blankestijn te koop.  Voor een goed doel. Sannah de Zwart, secretaris van de Contact Commissie reageerde enthousiast op de wens van Piet Nieuwenhuizen, die hoopt dat de opbrengst naar clubs in het dorp gaat. ”Beste Piet Nieuwenhuizen, mooi schilderij en initiatief!”

Knollendam-activiteiten. Vrijdag 30 december: KnolBoules, oliebollentoernooi (19 uur); zondag 8 januari.: Nieuwjaarswedstrijd om 14 u. (Knol-oud tegen Knol-heden), daarna receptie in kantine.

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Knollendam stopte in 2014 met de papieren Knol Knal; we gingen digitaal. In het allerlaatste clubblad stond een terugblik van al die jaren ‘een papieren krantje’.
De eerste dameswedstrijd werd al in 1964 op het Knollendam-veld gespeeld. Tijdens de kermis speelde een elftal van gehuwde dames tegen een team van ongehuwde dames uit Oostknollendam. Het werd 2-1 voor de gehuwde dames. Mevrouw Kieft-Stam scoorde uit een penalty. De scheidsrechter, de heer Groenhart, werd na afloop in de plomp gelazerd. Dit tot genoegen van de zeshonderd toeschouwers die het veld deze zonnige middag omzoomden.

—————————D O R P S – A G E N D A—————————-

Tot 3 januari 2023: Nova Vita-schaatsbaan op het pleintje (elke dag nieuwe activiteiten, zie daarvoor de agenda);  zaterdag 7 januari 2023: POOK, Diederick Ensink – Diederick’s debuut; zaterdag 14 januari: POOK, Kees van Amstel, Vluchtweg altijd; zaterdag 4 februari: POOK,  Andries Tunru – In Theorie; zaterdag 11 maart: POOK,