Nieuwsbrief 372

KnolKnal 2.0

 Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zaterdag 31 december 2022- –—————–Fijne jaarwisseling————————–Nieuwsbrief  372

Spannende ‘stadsderby’ Oostknollendam

Noord-Zuid 26-28

Nog nooit eerder vertoond: een ijshockeywedstrijd tussen Oostknollendam-zuid en Oost-knollendam-noord.Gisteravond was de primeur in de Nova Vita-schaatshal. Na een span-nende wedstrijd (spelleider was Henk van der Meulen) ging ‘Zuid’ er in de slotfase met de winst vandoor (28-26). De foto’s zijn van Jaap Leegwater (actie) en Sannah de Zwart (hele team).

Foto’s met een verhaaltje. Bestuurslid Tieme Braat en Frank Kristians bezorgden gisteren maar liefst 33 bestelde Knollendam-wijn/bierpakketen (zoals bekend ten faveure van de clubkas). Eén daarvan ging naar de verraste Knol Knal-chroniqueur Bart van der Laan. Hij had de lekkernijen te danken aan Coen Nieborg, nu woonachtig in Millingen aan de Rijn. Omdat hij ”heel blij is met de Nieuwsbrief en het emailen daarvan”. Coen, veel dank!

Oliebollen-doublettentoernooi ging gisteravond niet door. ”Nat, nat, nat, slechte baan”, liet KnolBoules-secretaris Jacintha weten. Het is nu een week later, vrijdagavond 6 januari.

Moppers binden maandag om tien uur de ijzers onder. Op de laatste dag van de Nova Vita schaatsbaan in het dorp. Koffiedrinken in de kantine is daarom wat later, 10.30 uur.

Nieuwjaarsbijeenkomst vv Knollendam. Zondag (8 januari). Vanaf 14 uur speelt een team van oud-spelers tegen het huidige eerste elftal. Daarna 2023-receptie in de versierde kantine.

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Knollendam stopte in 2014 met de Knol Knal; we gingen digitaal. In het laatste nummer blikte samensteller Ronald terug op al die jaren (v.a.1946) van het ‘papieren krantje’.
In mei 1950 vertrokken op een mooie zondag vier (!) bussen vanuit ons mooie dorpje naar Kwadijk om daar de kampioenswedstrijd te spelen. Knollendam won met 0-4, dankzij doel-punten van Tinus Rol, Jaap de Haas (2x) en Henk Roubos. Bij terugkomst stond de Oost-Knollendammer Kapel de kampioenen op te wachten. De receptie leverde 2 leren ballen op.

—————————D O R P S – A G E N D A—————————-

Zaterdag 7 januari 2023: POOK, Diederick Ensink – Diederick’s debuut; zaterdag 14 januari: POOK, Kees van Amstel, Vluchtweg altijd; zaterdag 4 februari: POOK,  Andries