Nieuwsbrief 374

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 2 januari 2023- –———————–vvknollendam.nl—————————Nieuwsbrief  374

Mop begint jaar met goede-wensen-foto

Gelukkig 2023

Het idee was (we laten even in het midden van wie) een beetje bijzondere nieuwjaarskaart te maken met daarop alle Knollendam-maandagwerkers. Op een bijzondere locatie. Dat werd de schaatshal; was tien dagen centrum van het Nova Vita-winterfeest. (Kon nog net, morgen is de tent weg). Niet iedereen was meteen even enthousiast (”Moet dat, het kan toch ook gewoon op het veld?”) maar uiteindelijk waren ze er alle negen. Zonder Klaas  Bankersen (97), die moest in 2022 afhaken vanwege gezondheidsproblemen. Hij verblijft in Torenerf.

Foto’s met een verhaaltje. Van de VVK-moppers, vanmorgen  in de Nova Vita-schaatshal. Vlnr: Hein Noom, Car Husslage, Evert Klos, Aad Stam, Bart van der Laan, Pim Knijnsberg, Jan Stam, Gerard Houthuyzen, Jaap Leegwater. De foto’s zijn gemaakt door Louise Leegwater.

Doublettentoernooi KnolBoules week  (6 jan.) later. Het spektakel ging vrijdag jl. niet door vanwege de regen en wind. Weer wel met oliebollen, gebakken door Pim Knijnsberg.

Nieuwjaarsbijeenkomst vv Knollendam. Komende zondag (8 jan.). Vanaf 14 u. speelt eerst een team van oud-spelers tegen het huidige 1e elftal. Daarna receptie in de kantine.

Kerst/nieuwsjaarspakketten-actie vv Knollendam groot succes.  Zelfs na de bestel- termijn kwamen er ‘orders’ binnen. Die gaan de komende tijd allemaal bezorgd worden.

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Knollendam stopte in 2014 met de Knol Knal; we gingen digitaal. In het laatste nummer blikte samensteller Ronald terug op al die jaren (v.a.1946) van het ‘papieren krantje’.
”Sinds 1946 hebben we bij vv Knollendam een officieel cluborgaan. Het kostte in die tijd dagen om het krantje (om de twee weken) in elkaar te krijgen. Op maandagavond werd het in het kantoor van ”de Kray” in elkaar gezet, geschreven. Dan ging het de volgende dag naar de school, waar leerlingen van hoofdonderwijzer Roel Kuijpers het stencilden. Daarna ging al het drukwerk naar de familie Kleijn, die het in elkaar zetten en nieten. Car Husslage, Jos & Gerda Verploegen, Roel Kuijpers en Reijer Bloem bedachten ooit de naam Knol Knal”.