Nieuwsbrief 375

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Woensdag 4 januari 2023 ———————vvknollendam.nl —————————--Nieuwsbrief  375

Sterren van weleer onder genodigden

Sterk oud-1e

Eindelijk weer eens een wedstrijdje op ons mooie complex, zondag (8 jan.). Voor de nieuwjaarsreceptie (vanaf plm 15.30 uur) neemt een team van oud-eerste-elftalspelers het vanaf 14 uur op tegen het huidige Knollendam 1. Onder de genodigden nogal wat spelers die ooit furore maakten bij Knollendam. Alle namen: Jeffrey de Jonge, Dylan Kuyt, Geert Rol, Martijn Oele, Jacko Zwart, Martin Klos, Lex Meijns, Floor Koomen, Danny Kramer, Nathan Jansen, Marcel Groeneweg, Marcel van der Vlekkert, Mark Vels, Nick Vermast, Tommy van Lith (keeper), Raymond Dubbeld, Frank Kristians, René Oortwijn. Coaching: Chiel Kok, Daan Jansen en Han van der Eng. Scheidsrechter: Evert Klos, oud-voorzitter.

Foto. Mees & Rens, Volvo-avonturiers. Zondag in de NB, vandaag pagina-groot in ’t NHD.                                                                                                                                      

Doublettentoernooi KnolBoules nu vrijdag (6 jan.). Het spektakel ging vrijdag jl. niet door vanwege de regen en wind. Ook nu met oliebollen, gebakken door Pim Knijnsberg.

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Knollendam stopte in 2014 met de papieren Knol Knal; we gingen digi-taal. We citeren uit de ‘Jubileumuitgave 75 jaar VVK’ in 2007 door Ronald  Peeters samengesteld.
Tijdens de uitwisseling met sv Holzheim in 1979 brachten de gasten uit Beieren ook een be-zoekje aan Marken. Alle 37 Duitse gasten propten zich in het huisje van Sijtje Boes. De legendarische inwoonster van het voormalige eiland richtte indertijd ook enkele vriendelijke woorden aan het adres van Josef Paula. Over de inhoud daarvan is weinig bekend, maar de voorzitter van Holzheim was zo onder de indruk dat hij er een rood hoofd van kreeg…