Nieuwsbrief 377

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 8 januari 2023 ———————–vvknollendam.nl —————————-Nieuwsbrief  377

George Zwart blij met benoeming

Erevoorzitter

Een kleine twintig jaar was hij voorzitter van vv Knollendam, George Zwart. Tijdens zijn afscheid vorig jaar vielen hem nogal wat onderscheidingen ten deel. Maar die van van-middag (tijdens de drukbezochte nieuwjaars-receptie) zag hij niet aankomen. Het bestuur benoemde George (hij was o.m. zeer nauw betrokken bij de overgang naar kunstgras) tot erevoorzitter van vv Knollendam. En daar was hij verrast en blij mee. ”Vooral omdat het bij de club behoorlijk uniek is, erevoorzitter”, aldus George. Gerbrand Bloem was tot vandaag de eerste en enige erevoorzitter. Ook trouwe leden werden in het zonnetje gezet. (Foto’s).

Foto met verhaaltje. De teams van oud-VVK en het huidige Knollendam 1 maakten er een leuk potje van. De ‘oudjes’ gaven ‘jong’ prima partij, maar moesten uiteindelijk toch buigen voor de ploeg van trainer Andy (links); rechts scheidsrechter Evert. (Foto’s van René Oortwijn)                                                                                                  

Optreden Diederick Ensink bij POOK groot succes. De muzikale alleskunner (en nieuwe inwoner) kan niet meer stuk in het dorp. Het uitverkochte Dorpshuis van Oostknollendam heeft zaterdagavond volop genoten van zijn optreden. Vooral zijn ”Knollendam-lied”, waarin nogal wat namen van buren en anderen voorbij kwamen was een doorslaand succes.

 ‘Citaten Ronald’ (1961-2018). Knollendam stopte in 2014 met de papieren Knol Knal; we gingen digi-taal. We citeren uit de ‘Jubileumuitgave 75 jaar VVK’ in 2007 door Ronald  Peeters samengesteld.
In de jubileumuitgave schrijft Car over zijn begintijd (1962) bij de club. ”Achterin de kleed-kamer bevond zich een zinken bak met een aantal kraantjes waar koud water uit kwam.  In de Knollendam-kleedkamer werd later een echte douche gemaakt. Deze gaf zelfs warm water, dankzij gas uit een Butagasfles. Dat was een luxe, bij andere clubs was alleen koud water”.