Nieuwsbrief 396

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Maandag 20 februari 2023- –——————-vvknollendam.nl—————————–Nieuwsbrief  396

‘Vogels in Schaalsmeer straks op eieren’

Honden vast

Erwin in OKD Bep Groep: ”Rond 15 maart kunnen de eerste kieviten in de Schaalsmeer weer op eieren zitten. Vorig jaar zat er één op nog geen 50 meter vanaf de dijk te broeden. Ook de pullen van de grutto (uitgeroepen tot nationale vogel van Nederland) liepen toen wat later gewoon over de weg. Daarom: hond aan de lijn om de weidevogels te beschermen!”.  

Foto-verhaaltje. Van Mop-leider Jaap, vanmorgen in de weer  met een nieuw reclamebord van Kanocentrum Arjan Bloem. Het bedrijf is zoals bekend een trouwe sponsor van VVK.

Knollendam 3 speelde gisteren vriendschappelijk. Op eigen veld, tegen een vrienden-familieteam Brand. De familie bleek aardig te kunnen voetballen, de onzen verloren met 2-4.

‘Slapende honden’ bij Eensgezindheid. Dit voorjaar komt de Oostknollendamse toneel-vereniging met een tragikomedie in ’t Dorpshuis. Noteren: vrijdag 24 en zaterdag 25 maart.

KNOLLENDAM-AGENDA. Zondag 5 maart: Knollendam 1-Woudia 1 (14 uur), Knollendam 3-SVA 7 (11.30 uur); zondag 12 maart: Open Knollendam-kampioenschap Keezen 2023 in kantine (14 uur), Purmerend 5-Knollendam 3 (13 uur); zondag 19 maart: Knollendam 3-WSV ’30 8 (14 u.).

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Knollendam ging in 2014 met de Knol Knal over van papier naar di-gitaal. In 2004 maakte Ronald een special over Car Husslage, die toen na 40 jaar (!) stopte als secretaris.
Car en de Knol Knal. Drukte in de kantine, elke dinsdag om de 2 weken. ”Koortsachtig vecht Car tegen de deadline. Knippend en plakkend probeert hij van de kopij een degelijk krantje in elkaar te timmeren. Even fronst hij de wenkbrauwen, bij een verslag van het 1e: wat een ge-zwam… Niet plaatsen kan niet, heb je een witte plek; hoewel dat misschien beter is… De 236 exemplaren moeten  ’s avonds klaar liggen voor vouwers en nieters. Haast geboden dus…”.