Nieuwsbrief 399

KnolKnal 2.0

Uitgave Pers en Propaganda Commissie vv Knollendam

Zondag 26  februari 2023 ————————vvknollendam.nl ————————-Nieuwsbrief  399

‘Voetbal bij jeugd niet meer op 1e plaats’

Mooi geweest

Andy Huitema stopt na dit seizoen als oefenmeester. Een hobby die hij zestien jaar met passie uitoefende. De inwoner van Wormer zag in die periode veel veranderen. Onder de kop ‘MOOI GEWEEST” laat hij via deze nieuwsbrief de club het volgende weten. ”Na jaren als trainer actief te zijn geweest heb ik besloten er een punt achter te zetten. Dat heb ik bestuur en spelers laten weten. Ik ben vrij toevallig in het trainerschap gerold. Als speler van KFC liep ik een zware blessure op, afgescheurde kruisbanden. Toen ik na een lange herstelperiode weer ging voetballen kreeg ik de ene na de andere blessure; was toen  van plan met voetballen te stoppen. Leslie Honig, met wie ik samen in de selectie van KFC trainde, zocht nog een assistent om bij PSCK aan de slag te gaan. Ik wilde proberen of me dat beviel. En dat deed het. Ik was acht seizoenen zijn assistent. Van hem heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd. Daarna ben ik nog eens acht jaar mijn eigen weg ingeslagen”.

Nu stopt Andy dus als trainer. Daarover zegt  hij: ”Ik merk de laatste jaren in de Zaan-streek dat (jonge) spelers  het voetbal niet meer op plek één hebben staan. Daardoor zijn ze wat minder gemotiveerd en slaan ze af en toe een training over. Ook worden vakanties ge-boekt midden in het seizoen. Ik heb dat als speler nooit gedaan; heb daar wat moeite mee. Verder heb ik nu wel alle verenigingen in Noord-Holland bezocht. Ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan en er altijd veel tijd en energie in gestoken. Het is mooi geweest”.

Citaten Ronald Peeters (1961-2018). Knollendam ging in 2014 met de Knol Knal over van papier naar di-gitaal. In 2004 maakte Ronald een special over Car Husslage, die toen na 40 jaar(!) stopte als secretaris.
”Car traint op woensdagmiddag de jongste jeugd. Met ijver en geduld probeert hij samen met Gerda van der Kleij en Cees van Dalsem de jonge talenten de voetbal-geheimen over te brengen. De kinderen zijn één en al oor: de voetbal-tips, een vliegtuig, een toeterende auto , een vlieg op Jeffrey’s hoofd. Hee, roept Car, niet op een